Ook ik ga toch een blog schrijven over mijn plannen voor 2020. Ik wil eerst wat terugkijken op 2019 en een persoonlijk stukje over waar ik mee bezig was, maar juist ook met Moe-dig! Maar ik wil juist ook vooruitkijken naar mijn plannen van 2020, want er gaan dingen veranderen en er voor zorgen dat 2020 echt mijn jaar gaat worden!

Moe-dig! wordt een bedrijf met online trainingen, challenges en andere hulp voor moeders met een chronische ziekte of beperking! #chronischziek #chronischvermoeid #cvs #trainingen #ontwikkeling #balans #zelfzorg #persoonlijkontwikkeling #moedigemoeders #moeders #mama

Terugkijken op 2019

2019 was een rustig jaar tot eind oktober. Het was een jaar waar we werkten, gezellige dingen met de kinderen deden en het een rustig voortkabbelde. Heel erg fijn, want dat is niet zo heel vaak in mijn leven. We genoten van elkaar en de rust.

Gezondheid

Wel was mijn gezondheid soms wat vervelend. Ik was (en ben) ongelooflijk moe. Inmiddels ben ik er ook achter dat mijn amandelen veel te groot zijn en ik daardoor slaapapneu heb. Erg vervelend, zeker omdat de operatie om dit te verhelpen pas over 2 maanden kan plaatsvinden. Ook mijn man en oudste zoon rommelden wat met gezondheid, maar we zijn ook een heel in oplossingen daar in.

Moe-dig! staat live!

In september gooide ik mijn blog om en stond Moe-dig live! Ik heb de keuze gemaakt om mijn blog meer te richten op moeders met een chronische ziekte of een beperking. Dat betekent dat meer artikelen over het leven met een chronische ziekte gaan, maar dat ik ook nog steeds schrijf over leuke dingen met kinderen of voor jezelf. Ook dat hoort bij het leven van moedige moeders die moe zijn.

Verbouwing

2019 was ook het jaar waar we een flinke verbouwing aan gingen. Ik beloof dat ik nog een blog ga schrijven met de resultaten hiervan, maar daar heb ik eerst goede foto’s voor nodig. We begonnen in de laatste week van oktober met de verbouwing en dit was slopend. Met name doordat we allemaal flink ziek zijn geweest (de dingen waar ik net aan refereer, maar ook buikgriep), maar ook doordat mijn contract op mijn werk niet is verlengd. Ik wist dat de kans er in zat, maar het is toch balen als je leuk werkt hebt.

Werk kwijt raken opent wel nieuwe mogelijkheden

Maar…doordat ik mijn werk kwijt raakte ben ik ook heel erg gaan nadenken over wat ik nu wil qua werk. Het werken in een bibliotheek en de combinatie van educatie en leesbevordering of mediawijsheid vind ik ongelooflijk interessant en is een werkveld wat me zeker boeit. Ik sluit dus zeker niet uit dat ik hier weer in ga werken in de toekomst.

Plannen voor 2020 met Moe-dig!

De andere kant is dat dit me ook de mogelijkheid biedt om meer tijd te steken in Moe-dig! Hierbij kan ik werken aan de droom om niet alleen mooie blogs en podcasts te maken, maar ook op een andere manier vrouwen en moeders met een chronische ziekte of beperking te helpen. Ik denk hierbij aan online trainingen, mooie challenges via een facebookgroep of een instagram account. Maar ik wil in ieder geval een grotere training gaan maken waarin je in 12 weken naar meer balans in je leven toe werkt. Daarmee krijg je een fijnere situatie om met je chronische ziekte of beperking voor jezelf en je kinderen jouw beste leven te lijden. De andere ideeën zijn in diezelfde hoek, maar minder uitgebreid. Sommige dingen zullen gratis zijn, voor sommigen zal ik ook een betaling vragen. Juist om de kwaliteit te bieden die ik wil is dat nodig. Ik wil overigens mijn uiterste best doen de komende weken een eerste (gratis) cursus/challenge online te zetten!

Wil je sneller op de hoogte worden gehouden van deze plannen en als eerste aan dingen deel kunnen nemen schrijf je dan vooral in voor mijn nieuwsbrief of wordt lid van mijn gezellige facebookgroep voor moeders die niet altijd alles alleen kunnen!

Moe-dig! wordt een bedrijf met online trainingen, challenges en andere hulp voor moeders met een chronische ziekte of beperking! #chronischziek #chronischvermoeid #cvs #training #ontwikkeling #balans #zelfzorg #persoonlijkontwikkeling #moedigemoeders #moeders #mama #challenge

Laat een reactie achter