Vorige week zag ik bij Saskia een oproepje om mee te doen aan haar project #plukhetgeluk. Ik vond het wel leuk en interessant om mee te doen. Vanochtend las ik dat er al 50 bloggers mee doen, wat leuk! Hierbij mijn eerste bijdrage.

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is.

Het ultieme geluk is denk ik dat ik grotendeels weer beter ben geworden nadat ik kanker kreeg. Verder ben ik zielsgelukkig met mijn man, kind en lieve vrienden en familie om me heen. Zonder hen zou ik denk ik oprecht minder gelukkig zijn.

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?

Met zoon en man leuke dingen doen, eerder genoemde vrienden zien, samen eten, spelletje, maar vooral ook naar buiten, liefst op het water, maar ook een bos is fijn. Bloggen en forums vind ik leuk, maar staat niet op 1 denk ik.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?

Mijn zwangerschap en de geboorte van Zoon natuurlijk, maar ook onze verhuizing veel dichter naar het werk van M. 2014 was wat dat betreft een jaar met veel verandering, maar wel hele positieve gebeurtenissen.

Wat is jou ultieme geluksmotto?

Je bent sterker als je denkt. Misschien klinkt het vreemd, maar door mijn kracht heb ik al zo veel doorstaan en ben ik altijd weer gelukkig geworden. Ik heb gemerkt hoe veel ik eigenlijk aan kan en hoe je uiteindelijk weer gelukkig wordt.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?

Ik zou momenteel vooral gelukkiger worden van simpelweg meer slaap. Het klinkt misschien simpel, maar met Zoon die geen makkelijke slaper is, is dat het voornaamste wat ik mis en uitputting maakt minder gelukkig. Gelukkig hebben we in de afgelopen weken wel een hoop vooruitgang geboekt en komen we nu in de buurt van normale nachten slaap, al dan niet met een onderbreking.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?

Liefde, de keus is niet makkelijk, maar dankzij de liefde van de mensen om mij heen en de liefde die ik zelf geef is mijn leven zoals het nu is en daar word ik gelukkig van.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

 • Leef in het nu en kijk niet naar wat anderen hebben.
 • Hoe erg het ook is, het wordt echt weer beter, this too shall pass.
 • En vooral: Geniet!

5 reacties

 1. Sas / iliveformydreams.com op januari 18, 2015 om 4:40 pm

  Wat heb je deze vragenlijst mooi ingevuld! Fijn om te lezen dat je sterker bent geworden door alles en nu gelukkig bent. Ik duim voor meer slaap voor je 😉

  Ben erg benieuwd naar de rest van de invulling die je gaat geven.

  • Maaike op januari 18, 2015 om 4:42 pm

   Dank je! En ik ook moet ik zeggen, geen idee nog precies wat ik met de rest ga doen, maar ga ik van de week mee verder!

 2. Northflix op januari 19, 2015 om 9:01 pm

  Wat leuk om jouw antwoorden te lezen!
  Heel mooi ingevuld!

 3. twinkelbella op maart 10, 2015 om 5:00 pm

  Wat een leuke vragenlijst en mooie invulling heb je eraan gegeven. Ik kende dit initiatief nog niet, ga snel teruglezen.

Laat een reactie achter