Ik ben de afgelopen tijd steeds vaker foto’s van mijn eten op instagram aan het delen. Overigens vooral de dingen die ik zelf maak, dus voornamelijk mijn lunchsalades. Ik kook ’s avonds zelden met een man die ooit kok was en nu nog steeds graag kookt. Ik merk dat ik regelmatig de vraag krijg hoe ik iets heb gemaakt en daarnaast is een archief van mijn succesrecepten voor mezelf ook erg handig als ik geen inspiratie heb voor mijn lunch. Oftewel ik wil vaker recepten gaan delen van gerechten die ik erg lekker vind. Wie weet inspireer ik anderen voor een lekkere en gezonde lunch. Overigens ook lunches waar ik prima mee af val, waar mijn diabetes goed op reageert en voldoende vullen.

bietjessalade

Bietjessalade met noten en feta

Hierboven zie je al een foto van deze salade en die geeft een flink deel van de ingrediënten natuurlijk al weg. Ik vind overigens hoeveelheden best lastig om te noemen, omdat ik vaak dingen combineer, deze salade heb ik 2 dagen gegeten met een deels andere topping bijvoorbeeld. Pin me daar dus niet te hard op vast.

Ingrediënten

 • 3 gekookte rode bietjes
 • 1 appel
 • 1 kleine ui
 • flinke hand noten
 • 50 gram feta
 • appel- of witte wijnazijn

Wat moet je doen?

Snijd de rode bietjes in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Ook de appel mag in dezelfde grootte gesneden worden. Ik eet hem altijd in salades met schil, maar je kan hem natuurlijk ook schillen als je dat lekkerder vindt.

Maak de ui schoon en snijd deze in dunne, halve ringen. Het lekkerst is echt als ze zo dun mogelijk zijn zodat de ui goed mengt door de biet en appel heen.

Doe de bietjes, appel en ui in een kom en meng naar smaak met appel- of witte wijnazijn. Ik heb deze keer appelazijn gebruikt dat is net iets minder zuur.

Snij de feta ook in blokjes van ongeveer 1 cm en hak de noten grof.

Doe de salade in een kom of op een bord en strooi de feta en noten er over heen.

Variaties

Vervang de feta eens door geitenkaas, laat de appel weg. Vervang de ui door een sjalotje of doe alleen walnoten door de salade. Ook een mayonaisedressing kan lekker zijn, maar is natuurlijk weer vetter dus dat vond ik geen heel handig idee voor mezelf nu. Met yoghurt of kwark kan het ook prima!

Eet smakelijk van deze bietjessalade!

Ook lekker: ik zou hem misschien als salade maken, maar bij een diner is deze carpaccio als voorgerecht van all in mam volgens mij erg lekker. Daarna geroosterde kip met limoen misschien?

bietjessalade

3 reacties

 1. 25 food vragen tag | Maaike schrijft op op maart 11, 2019 om 4:18 pm

  […] met allerlei vullingen als vlees, kaas, ei, noten en dus gevarieerd. Een voorbeeld er van vind je hier. Ook mijn instagram staat vol met salades die ik […]

 2. […] Ook lekker: bietjessalade […]

 3. Roze kabouterpannenkoeken | Maaike schrijft op op augustus 22, 2019 om 6:01 am

  […] aten overigens lekkere bietjessalade als lunch met de rest van de […]

Laat een reactie achter