Het is weer tijd voor een lekker recept! Deze noedelsoep met biefstuk hebben we nu 2 keer gemaakt en hij is zo ontzettend lekker! Overigens is dit een variatie op een soep die we eerder een keer in een HelloFresh box hadden en we ontzettend lekker vonden. Het was eigenlijk dezelfde noedelsoep, maar dan met kipfilet. Wil je een iets goedkopere variant kan je beter voor de versie met kip kiezen, maar dit is toch wel een ontzettend lekkere variatie.

noedelsoep met biefstuk

Wat heb je nodig?

Voor de Japanse noedelsoep met biefstuk heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram paksoi
  • 300 gram biefstukreepjes
  • 100 gram udonnoedels (meer mag, maar wij eten niet zo veel koolhydraten)
  • Japanse kruiden van Johnnie Boer (Shichimi Togarashi)
  • 20 ml Japanse sojasaus (kikoman)
  • 750 ml runderbouillon van een bouillonblokje
  • 750 ml paddenstoelenbouillon van een bouillonblokje
  • Olie om in te bakken
  • Zwarte peper naar smaak.

Maddy heeft ook een recept naar eigen smaak aangepast, namelijk pipe rigate met rode pesto!

Wat moet je doen voor de noedelsoep met biefstuk?

  • Doe de bouillonblokjes in een pan of schaal en giet er 1500 ml kokend water op. Wij halen dit meestal uit de waterkoker, dat gaat sneller.
  • Wrijf de biefstukreepjes in met de Shichimi Togarashi kruiden zodat deze een lekker Japanse smaak krijgen. Laat dit even marineren.
  • Schil de gember en snijd of rasp deze fijn.
  • Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze ook fijn.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakken.
  • Maak de paksoi schoon. Het witte deel snijd je in repen van een cm breed en leg je apart van het groene deel, wat je ook in dezelfde repen snijdt.
  • Pak een wokpan of soeppan en fruit hier in de gember en rode peper 2-3 minuten. Voeg hier de kastanjechampignons en het witte deel van de paksoi toe en bak ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe aan de groente en specerijen en laat hem 6 minuten afgedekt zachtjes koken. Na 3 minuten voeg je de udonnoedels toe.
  • Bak daarna in een koekenpan ondertussen de biefstukreepjes. Ongeveer een minuut, anders worden ze te gaar. Ze garen straks in de soep nog door.
  • Breng de soep op smaak met de sojasaus en naar smaak zwarte peper.
  • Schep wat soep in de kom en garneer met de biefstukreepjes en het groene deel van de paksoi!

Eet smakelijk!

Welke versie heeft jouw voorkeur, Japanse noedelsoep met biefstuk of kip?

Andere lekkere recepten: drakenpannenkoeken, een gezonde milkshake of gezonde brownie.

Japanse noedelsoep met biefstuk #recept #soep #gezond #vlees #champignons

3 reacties

  1. Fleur op juni 21, 2019 om 10:10 am

    Dat ziet er lekker uit! Leuk is dat altijd aan die maaltijdboxen, he? Dat je nieuwe recepten kun toevoegen aan je ‘repertoire’.

    • Maaike op juni 21, 2019 om 10:13 am

      Ja alleen daarom al vind ik het leuk om ze soms te hebben. En inderdaad vaak maken we het recept vaker of in dit geval passen we hem ook nog eens flink aan.

  2. De 11 simpelste gezonde recepten | Moe-dig! op februari 14, 2020 om 11:53 am

    […] lekkere recepten: kip met limoen, noodlesoep of […]

Laat een reactie achter