Een paar weken geleden kochten we voor Cas een paar nieuwe schoenen. Leuke schoenen, maar duurzaam zijn ze niet, van beide paren is de neus al flink beschadigd en eentje is zelfs helemaal door. Heel fijn, zo blijf je wel behoorlijk bezig met schoenen kopen. Ik vind schoenen kopen voor de kinderen overigens ook flink gedoe. Naar een winkel, voeten toch maar laten meten en dan passen. Cas vindt altijd dat het eerste paar direct goed zit en wil zeker geen tweede, laat staan derde of vierde paar kopen. Erg onhandig dus, zo schoenen kopen voor je kind.

Wat zijn goede schoenen?

Iets waar ik altijd wel op let is of ik het idee heb dat de schoenen die mijn kinderen dragen goed zijn. Wat ik belangrijk vind aan kinderschoenen is dat ze:

 • soepel zijn. De zool moet voldoende flexibel zijn en de voet moet goed kunnen afrollen.
 • stevig zijn. Vooral in het opzicht dat de schoen goed moet beschermen bij vallen en stoten. Een canvas schoentje zal dat toch minder doen.
 • goed passen. Dit kan je natuurlijk doen door de voeten te laten opmeten, maar ook door het zooltje eruit te halen en kijken waar de tenen eindigen. Voelen aan de neus en hoe strak de schoen zit om de wreef geeft ook een redelijke indicatie.
 • een stevige hiel hebben. Juist die hiel geeft stevigheid aan de voet waardoor kinderen makkelijk bewegen en niet te snel zwikken of vallen.
 • redelijk goed zelf aan en uit te doen zijn. Dit laatste geldt overigens vooral voor Cas, Ruub is hier sowieso nog wat klein voor. Maar op school moet Cas natuurlijk zijn schoenen zelf aan en uit doen en dan is niet te ingewikkeld wel handig.
 • betaalbaar zijn. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen goede schoenen dragen, maar ik wil er ook geen gigantische bedragen aan uitgeven, juist omdat je ze toch redelijk vaak moet kopen.

Maar kinderschoenen moeten niet alleen goed zijn…

Goede schoenen zijn natuurlijk belangrijk, maar het oog wil ook wat. Ik vind bij mijn kinderen sneakers vaak wel erg leuk staan. Lekker sportief en vaak in leuke kleuren. Ik ontdekte laatst de website sportshowroom met een heleboel leuke sneakers voor de kinderen (en mezelf zag ik al). Ik heb gemerkt dat puma’s vaak wel aan de bovenstaande eisen voldoen en ik overweeg heel sterk om een van deze schoenen hieronder te kopen. Je moet er bij sneakers wel extra op letten dat ze met name stevig genoeg zijn en daarom koop ik als primaire schoen echt geen canvas gympen, maar juist leren of suède schoenen met voldoende versteviging.

Niet alleen maar puma’s zoals je misschien ziet, maar ik vond het model van vans ook wel erg leuk en naar wat ik begrepen heb ook vaak goede schoenen die voldoen aan de eisen hierboven.

Welke van deze sneakers zou jij kiezen? Wat voor schoenen koop jij voor je kind?

Schoenen kopen voor je kind

Deze blog is een samenwerking.

4 reacties

 1. Krystle/Batboy op oktober 15, 2018 om 9:59 am

  Ik vind de hoge groene van Puma erg mooi! Heb laatst nog nette schoenen voor mijn jongens gekocht en sneakers dragen ze ook wel eens. Het hoge model vind mijn oudste alleen niet zo fijn lopen, jammer want ze zijn juist zo leuk!

 2. Femke - thethingswelike.nl op oktober 15, 2018 om 10:50 am

  De onderste twee vind ik het leukst! Onze oudste is echt toe aan een nieuw paar schoenen.. Hoewel hij het liefst alleen zijn regenlaarzen aanheeft..

 3. ingrid op oktober 15, 2018 om 7:53 pm

  stevige schoenen waar ze voldoende steun in hebben. ik koop vaak twins. sportschoenen zijn voor onze jongste niet zo fijn. da gaat ze steeds door haar enkels

 4. Nathalie / Volgmama.nl op oktober 16, 2018 om 5:18 pm

  Wat een leuke schoenen. Ik ben nog opzoek naar leuke schoenen voor mijn oudste. Bedankt voor je tips!

Laat een reactie achter