Slaap en slaaptekort

 

NewbornRuben.22ZW.jpg

R slapend tijdens newbornshoot

Slapen is hier sinds we C hebben altijd al een beetje een probleem geweest. Hij is het eerste jaar een baby geweest die veel huilde en onrustig sliep. Hij sliep rond 8 maanden een nacht door, maar vaker duurde tot hij ruim een jaar oud was. Nog steeds kan hij onrustig slapen. Zeker 2 keer per week moeten we er uit voor hem of is hij in de avond aan het spoken.

Ook R slaapt nog niet door, hij kwam een hele tijd structureel 2 keer tussen 10 en 6, toen kwamen de voedingsproblemen en heb ik maar niet meer geteld. Nu lijkt het weer wat beter te gaan, natuurlijk vannacht niet, maar de afgelopen week waren het meestal 2 voedingen in de nacht, een keer zelfs maar 1. Ik hoop dat dat doorzet.

Middagslaapje

Terwijl R overdag steeds rustiger gaat slapen zijn we het middagslaapje van C aan het beperken. Hij was steeds meer in de avond wakker, sliep absoluut niet in en bleef de hele avond wakker. Het is half 1, half 11 en 10 uur geworden de laatste 3 dagen. Echt niet prettig. Ook was hij voor zijn doen erg vroeg wakker, rond 6 uur. Gisteren heb ik hem maar een uurtje laten slapen, maar dat hielp maar beperkt. Vandaag hou ik hem wakker. Wel lekker samen paw patrol kijken, maar niet slapen. Ik ben nu aan het schrijven, hij speelt een beetje en kijkt soms tv, R slaapt boven in zijn bed. Op die manier hoop ik toch een beetje een rustmoment te creëren.

Wennen

Ik moet er zelf wel aan wennen. Niet even een moment zonder kinderen, niet zelf ook een uurtje liggen na een slechte nacht, maar goed, hij is ruim 3 en die nachten zijn wel erg vervelend. Oftewel het is nodig. Nu hopen op het gewenste effect zodat hij ´s avonds en ´s nachts weer lekker slaapt.

 

 

Laat een reactie achter