Een aantal weken geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik het leuk vond om een review te schrijven over smartmax click&roll. Ik kende dit speelgoed al wel, maar we hebben het zelf niet en het viel me bij anderen op hoe degelijk het was. Maar ook hoe leuk mijn kinderen smartmax vinden om mee te spelen. Wat ik extra leuk vind is dat ik een set mag weggeven!

Welke set smartmax hebben we gekregen?

Wij hebben de smartmax click&roll set gekregen. Het leuke aan deze set is dat hij niet alleen de standaard staven en ballen bevat, maar ook een paar buizen waardoor je een bal kunt laten rollen door een soort mini knikkerbaan.

Smartmax click&roll

Het is erg stevig speelgoed wat denk ik niet snel kapot zal gaan. In dat opzicht is het goed duurzaam. Smartmax kan je goed vasthouden, juist ook voor kleine peuterhanden en de bijbehorende ballen kunnen echt niet in hun mond. Kwalitatief is het goed speelgoed dus!

Wat vinden we er van?

Tijdens het vele ziek zijn zat ik op een middag thuis en heb ik gevraagd of Cas me wilde helpen met testen van speelgoed. Lekker rustig, juist omdat hij zich net iets beter voelde. Dat vond hij wel wat. Hij herkende smartmax direct van wat oma had en was, zoals ik had verwacht, enthousiast. Toen de doos eenmaal open was ging hij ook direct bouwen en uitproberen wat je hier allemaal mee kon.

Het nabouwen van het bouwwerk op de verpakking was nog wel wat uitdagend en dat hebben we samen gedaan. De buizen stevig vast maken en zorgen dat het bouwwerk goed stabiel blijft is namelijk wel even wat lastiger. Ook als je de bal er te hard doorheen rolt moet je daar soms op letten.

Wat ik wel jammer vind is dat in het boekje een heleboel voorbeelden staan, maar je zeker niet alles met deze set kan maken. Het zijn gewoon algemene voorbeelden wat je met smartmax kan. De cijfers en letters die Cas ook ging maken kunnen natuurlijk altijd, maar dat er geen wielen in zitten vond hij toch wel jammer. Ik sluit ook zeker niet uit dat we een keer deze set erbij kopen.

De conclusie van Cas over smartmax was dat het erg leuk speelgoed was, want je kan er mee bouwen en het is magnetisch. Hij is er blij mee. Ruub speelt er overigens ook graag mee, maar dit soort bouwwerken zelfstandig maken is voor hem nog wat te uitdagend.

Andere leuke speelgoedtips: speelkeuken en cadeautips voor de eerste verjaardag.

Winactie smartmax

Ik mag een set smartmax click&roll weggeven aan een lezer van deze blog!

Wat moet je daarvoor doen?

 • Reageer hieronder dat je graag wilt winnen en wie je dit dan cadeau gaat geven.
 • Laat een geldig emailadres achter zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebben.
 • Voor een extra winkans like je mijn Facebook pagina en reageer je daar ook onder het bericht over smartmax.
 • Ook mij volgen via Instagram en reageren op de foto van smartmax daar levert een winkans op.
 • Foto’s delen op Facebook of Instagram krijg je veel liefde en een winkans door (tag mij dan wel even, anders zie ik het niet)
 • Als je meerdere stappen onderneemt om je winkans te vergroten, vermeld hieronder dan wel je Instagram of Facebook naam zodat ik het terug kan vinden.
 • De winactie loopt tot en met zondag 2 februari.

Heel veel succes allemaal!

Yvette, Gefeliciteerd! Jij hebt de prijs gewonnen!

Smartmax is leuk en uitdagend #speelgoed voor #peuters en #kleuters waarmee kinderen kunnen kennismaken met #magnetisme. Geschikt voor #thuis en #school

87 reacties

 1. Goele H op januari 23, 2020 om 7:13 am

  Binnenkort is mijn jongste zoontje jarig. Dit zou wel een erg leuk cadeau zijn voor hem. Ik denk dat hij hier uren zoet mee zou zijn en doe dus graag mee. (Ik doe ook mee via FB en IG. Op IG ben ik goelekeboeleke, op FB eigennaam)

 2. Elianne op januari 23, 2020 om 7:26 am

  Ik wil graag mee doen voor onze dochter van 3,5 jaar. Haar grote liefde voor bouwen zit in de genen die ze van haar vader heeft gekregen. Bovenal is ze continu op zoek naar uitdaging en nieuwe dingen. Dit spel word ook vaker genoemd in de wereld van hoogbegaafde kinderen, dus we zijn benieuwd of het voor onze slimmerik ook wat is. We kijken met smart uit naar dit leuke kado ik ga je op Facebook en instagram eens opzoek. Jedidjaelianne op instagram is de naam. Facebook Elianne de Kok van der Vlugt.

 3. Nienke op januari 23, 2020 om 7:27 am

  Ja leuk! Ik wil het aan vrienden geven die het niet zo breed hebben. Dit is zo’n leuk speelgoed

 4. Anneleen op januari 23, 2020 om 7:35 am

  Lijkt mij erg leuk voor onze zoon, hij is snel verveeld dus we proberen al veel te wisselen met speelgoed. Dit ziet er ook erg uitdagend uit.

 5. Loes Wevers op januari 23, 2020 om 7:46 am

  Wat een leuke review en leuke actie! Dit lijkt me super voor mijn zoontje Thijs, die in november 3 is geworden. Hij is gek op bouwen (ok, en slopen), dus hij wordt hier vast heel blij van! En ik dus ook! Fingers crossed! Natuurlijk volg ik je al volop op Facebook en insta, Loes Wevers en loes_wevers.

 6. Linda op januari 23, 2020 om 7:54 am

  Voor mijn neefje Stijn…gek op smartmax en hij wacht al zo lang op zijn zusje! (41 weken nu..kan niet lang meer duren). Heeft hij mooi iets om mee te spelen in de kraamtijd.

 7. Maud op januari 23, 2020 om 8:14 am

  Oooh leuk!! Voor onze oudste van 4 die wel uitdaging kan gebruiken en het ook verdient.. na de komst van onze tweeling heeft ie heeeel snel veel geduld moeten leren hebben. Maar tis een topbroer!! En groot fan van smartmax!!@

 8. Kirsten Mamagisch op januari 23, 2020 om 8:15 am

  Hey, tof zeg! Ik kende dit nog niet, het heeft wel wat weg van Magnetix. Ik doe mee voor Pippa, die vindt dit vast prachtig!

 9. Stephanie op januari 23, 2020 om 8:42 am

  Johnny heeft dit ook op de vroegbehandeling waar hij sinds kort zit en vindt dit geweldig. Lijkt me dus superleuk om zo’n set ook thuis te hebben. Stephanie.elisah op Insta.

 10. Marlie Smink op januari 23, 2020 om 8:44 am

  Perfect voor mijn zoontjes van 3 en 5 en , door magneten geobsedeerde , dochter van 1 !
  Het zou een mooi cadeau zijn voor die van 3, omdat hij momenteel dagelijks 8 uur zijn oog moet afplakken, ter behandeling van een lui oog. Hij vindt het vreselijk, maar doet het super goed. Naast alle knuffels , complimenten en high 5 ‘s zou dit een heel mooi extra cadeau voor hem zijn. Waar er dus nog 2 anderen ook van meegenieten. Ik zal je actie ook delen op instagram (marlieschlepers) en Facebook

 11. ANna wienen op januari 23, 2020 om 8:45 am

  Ik doe mee voor mijn dochter Julia… ze is bijna jarig..!

 12. Saskia op januari 23, 2020 om 9:27 am

  Super leuk! Ik maak graag kans voor mijn zoon. Daar zal hij veel speel plezier aan kunnen beleven.

 13. Lynn Mahieu op januari 23, 2020 om 9:39 am

  Deze zou heel leuk zijn voor de derde verjaardag van mijn dochter. We hebben al enkele uitbreidingen van smartmax en deze zal zeker een extra uitdaging bieden!

 14. Marian B op januari 23, 2020 om 10:38 am

  Het ziet er leuk en uitdagend uit. Ze wil graag met de knikkerbaan van haar broer spelen maar daar is ze echt nog te jong voor. Dit is eigenlijk ook een miniknikkerbaan dus ik denk dat ze geweldig zal vinden. Ik volg je ook op Bloglovin (loved/saved)

 15. Patricia Bouthisma op januari 23, 2020 om 1:05 pm

  Wat een gave set. Ik maak graag kans voor ons zoontje. Mijn tv nam is Patricia Lubbertje Boutje en mij instanaam is P.lubbertje

 16. katrijn op januari 23, 2020 om 1:19 pm

  wil ik graag winnen

 17. Trotsema fati op januari 23, 2020 om 2:12 pm

  Hier zouden mijn zoontjes erg blij van worden
  Wij doen graag mee

 18. Caroline op januari 23, 2020 om 2:32 pm

  Super leuk!!!
  Eindeloos speelplezier!
  Zou het graag winnen!

 19. Leonie op januari 23, 2020 om 2:50 pm

  Wat super leuk!! Ik zou dit heel graag cadeau geven aan ons zoontje die in maart 2 jaar wordt! Ik doe mee op IG @Leonie.wijkniet

 20. Sofie Mondelaers op januari 23, 2020 om 4:40 pm

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje hij verjaart volgende week zou super zijn wij zijn fan. Ik doe mee op Facebook met mijn eigen naam Sofie Mondelaers en op Instagram ben ik sjoewfie

 21. Sofie Mondelaers op januari 23, 2020 om 4:45 pm

  Sorry mijn naam op instagram is gewoon mijn naam sofie mondelaers

 22. Gerlindeij op januari 23, 2020 om 7:18 pm

  Heel leuk speelgoed lijkt het! Ik geef het graag aan ons 3 jarig neefje

 23. Hanneke op januari 23, 2020 om 9:31 pm

  Ik kende dit helemaal niet, maar wat ziet het er leuk uit! Ben gek op educatief speelgoed en met een (bijna) peuter en kleuter in huis doe ik graag mee!

 24. JN Kingma-Postma op januari 23, 2020 om 11:08 pm

  Ik zou graag het winnen voor mijn 3 jarige dochter. Op instagram en facebook ben ik bekend onder mijn eigen naan Jitske Nynke Kingma Postma

 25. Suus op januari 24, 2020 om 5:48 am

  Wat een leuke winactie, ik loot graag mee voor mijn neefje.

 26. Nelly op januari 24, 2020 om 8:40 am

  Leuk om mijn dochter mee te verrassen.

 27. elisabeth timmermans op januari 24, 2020 om 9:10 am

  wat een mooi kado voor kleinzoon quinn

 28. Karin op januari 24, 2020 om 9:39 am

  Ik doe graag mee met deze leuke actie voor mijn zoontje

 29. Willeke Brands op januari 24, 2020 om 9:43 am

  Wat enorm leuk voor de kinderen die ik Nederlands geef en die met dit speelgoed leuke opdrachtjes zouden kunnen uitvoeren! Goed,creatief en verantwoord speelgoed en het daagt uit!

 30. Marianne van den Hoek op januari 24, 2020 om 9:58 am

  Dit is echt ontzettend leuk speelgoed. Mijn kleinzoon Tijn is er gek op, hij speelt hier heel veel mee op het kinderdagverblijf. Ik zou dolgraag zo’n set willen winnen voor hem

 31. Shiv Chin op januari 24, 2020 om 10:13 am

  Ik doe heel graag mee voor mijn neefje die over 2 maanden naar school gaat.

 32. Carolien op januari 24, 2020 om 10:31 am

  Ik doe graag mee en zou deze prijs aan mijn neefje en nichtje geven. Die zijn dol op bouwen!

 33. Melissa Van Stipdonk op januari 24, 2020 om 10:36 am

  Wat een leuk cadeau. Ik doe graag mee voor onze Jarno. die is ook bijna jarig. ik volg/like je ook via fb, dus ik zal daar ook even reageren. liefs melissa

 34. Marijke op januari 24, 2020 om 10:37 am

  Leuk! Ik loot graag mee voor mijn kleinzoon!

 35. anja jager op januari 24, 2020 om 11:38 am

  erg leuk voor de kids dus ik doe graag mee

 36. Bianca op januari 24, 2020 om 1:16 pm

  Dit lijkt me een heerlijke set voor onze zoon Duuk die niets liever doet dan bouwen, als hij tenminste niet met auto’s speelt. Hij wordt graag uitgedaagd.

 37. Sandra op januari 24, 2020 om 3:04 pm

  Ohh super leuk voor mijn nichtje die steeds wijzer wordt en steeds meer gaat ontdekken, dit zal ze dan ook fantastisch vinden!

 38. m chen op januari 24, 2020 om 4:41 pm

  Ik zal graag deze set smartmax click&roll willen winnen zodat ik dit dan cadeau kan geven aan mijn nichtje, wordt ze helemaal blij van!

 39. Nicole Mutten op januari 24, 2020 om 5:54 pm

  ik zou de set graag winnen voor mijn kleidochter Saar.
  Ze is trouwens bijna jarig, zou een leuk kado zijn 🙂

 40. Lotte op januari 24, 2020 om 6:08 pm

  Ontzettend leuk, dit speelgoed! Daar kunnen de jonge kwetsbare kindjes op mijn werk wel mee uit de voeten!

 41. Cheryl van de Loo op januari 24, 2020 om 7:04 pm

  Super leuk voor mijn zoontje. Hij is gek op bouwen, dus ik denk dat hij dit fantastische gaat vinden.

 42. Ellen velzeboer op januari 24, 2020 om 7:57 pm

  Deze zou ik heel graag cadeau geven aan de kids op mijn werk!

 43. Sabrina op januari 24, 2020 om 9:29 pm

  Ja superleuk voor onze kyan die 3 maart 3 jaar wordt we hebben het al op het kinderdagverblijf waar ik werk en de kids vinden het heel erg leuk dus thuis zou dat ook wel een hit zijn

 44. Jan op januari 24, 2020 om 10:17 pm

  Super leuk om mijn dochtertje mee te mogen verrassen.

 45. Eric op januari 24, 2020 om 10:28 pm

  Een prachtig cadeau voor het zoontje van een vriend van mij. Hier kan hij vast uren mee spelen!

 46. dejongh marleen op januari 24, 2020 om 11:13 pm

  Ik zou dit aan mijn lieve kleinzoon. Hij is heel creatief en dit zou echt zijn ding zijn! Wat zou er gebouwd worden!

 47. Iris op januari 24, 2020 om 11:15 pm

  Leuk en leerrijk. Ik Zou het cadeau doen aan mijn zoontjes

 48. Renilda op januari 24, 2020 om 11:15 pm

  Superleuk voor mijn kleinkinderen.

 49. Tamara op januari 25, 2020 om 9:39 am

  Heel leuk voor mij n zoon van bijna 4. Hij is gek op bouwen. Door de grote onderdelen kan hij er ook prima mee spelen in de buurt van zijn broertje.

 50. Oma Will op januari 25, 2020 om 2:13 pm

  Dit vinden mijn creatieve kleinkinderen vast en zeker erg leuk om mee te bouwen.
  Doordat het magnetisch is, is het ook leuk voor de aller kleinsten.
  Heel graag waag ik een kansje.

 51. Gea Jager op januari 25, 2020 om 5:33 pm

  erg leuk en leerzaam dus ik doe graag mee voor de kids

 52. Danielle op januari 25, 2020 om 7:30 pm

  Dit zou mijn neefje heel leuk vinden om mee te spelen! 🙂

 53. Marielle op januari 25, 2020 om 9:36 pm

  Ik zou hem graag winnen voor mijn man en oudste dochter. Kunnen ze uren mee spelen.

 54. Femke Dekker op januari 25, 2020 om 10:48 pm

  Wat zou ik deze set graag winnen voor mijn 4 kids. Wij hebben al wat smartmax en herkennen het probleem van het boekje met de leuke voorbeelden, maar het tekort aan magneten Deze set lijkt me erg leuk en leerzaam, wij doen dus graag mee om deze set te winnen! Ik heb ook gereageerd op FB (Femke Dekker) en op IG (femkedekker84)

 55. anton hompe op januari 26, 2020 om 12:06 pm

  3 James Lezaire mijn kleinzoon word in mei al weer 4 maar zal dit zeker nog erg leuk vinden en zijn ouders en grootouders nuttig dus ik wens iedereen veel win & speel plezier en gun mijn klien vriend uit Lleystad ook graag.

 56. Adrienne op januari 26, 2020 om 1:43 pm

  Superleuk voor mijn 3 Jarige dochter…

 57. sonja van den BEEMD op januari 26, 2020 om 3:30 pm

  graag voor mijn kindjes

 58. Anneliese de Waal op januari 26, 2020 om 3:37 pm

  Ik doe erg graag mee voor de jongste, erg leuk

 59. Anneliese de Waal op januari 26, 2020 om 3:44 pm

  Mijn naam voor Facebook en Instagram = Anneliese de Waal

 60. anja jager op januari 26, 2020 om 8:13 pm

  erg leuk een leerzaam voor de kids dus ik doe graag mee

 61. Jolanda op januari 26, 2020 om 8:48 pm

  Oh wat een leuke winactie! We hebben laatst een setje vanuit de speelotheek gehad, dat was leuk! Ik zou het graag cadeau geven aan mijn zoontje (al zal m’n man er ook heel blij mee zijn haha)

 62. Claudia Diependaal op januari 27, 2020 om 2:32 am

  Hoi hoi, Ik heb een reactie gegeven en gedeeld op Facebook Claudia Diependaal en op Instagram Diependaal. Dit zou zo leuk zijn voor mijn 2 jongste kleinkinderen en mijn neefje. Ik duim voor ze!

 63. Alyt van der Heide op januari 27, 2020 om 7:32 am

  Wauw. Wat een gaaf speelgoed. Doe heel graag mee voor mijn gastouderopvang aan huis. En voor mijn eigen meiden.
  Weer eens wat anders dan lego, blokken, autootjes en poppen.

 64. Willeke op januari 27, 2020 om 8:24 am

  Ik wil het graag winnen en geef het dan kado aan mijn zoon Ruben die bijna jarig is.

 65. Ivonne vogelsangs op januari 27, 2020 om 10:05 am

  Geweldig voor die 2 van mij!!

 66. Miekske Dingens op januari 27, 2020 om 1:15 pm

  Heel graag een kansje voor onze kapoen! <3

 67. Peggy op januari 27, 2020 om 1:25 pm

  Leuk voor mijn zoontje. Hij viert komende maand zijn verjaardag, dit zou een leuke extra verrassing zijn!

 68. Gé Geurtsen op januari 27, 2020 om 2:31 pm

  Mijn kleine neefje is er vast blij mee 🙂

 69. Marita Cuypers op januari 27, 2020 om 3:34 pm

  Ik zou deze set graag voor mijn kleinkinderen willen winnen

 70. Sharon v Bregt op januari 27, 2020 om 3:56 pm

  Deze lijkt me heel erg gaag voor mijn zoontje. Hij is een beetje bezig met zijn naam te schrijven en die van zijn zussen. Hij vindt alle letters erg interessant en het lijkt me erg leuk om spelenderwijs de letters te leren door ze na te maken met deze gave bouwstukken en grote knikkers. Meegedaan ook op FB en Insta.

 71. Jess Kniest op januari 27, 2020 om 4:21 pm

  Ik denk dat zowel mijn dochter als mijn kleine man dit heel leuk zou vinden dus voor hun waag ik graag een kans

 72. Natasja op januari 27, 2020 om 6:12 pm

  Oh wat een leuk speelgoed! Dit ken ik nog heelmaal niet. Ik zou het heel graag cadeau geven aan mijn bijna jarige neefje. Ik ga dan ook hard duimen. Wie weet mag ik hem als tante wel verwennen hiermee.

 73. Bets op januari 27, 2020 om 10:04 pm

  Wat is dit super leuk voor mijn kleinzoontje, lekker bouwen en zijn eigen creativiteit gebruiken. Dit zou hij echt geweldig leuk vinden om er samen de mooiste bouwwerken mee te maken. Ik doe er graag voor mee!!

 74. tamar op januari 27, 2020 om 10:30 pm

  Leuk cadeau voor Lars!

 75. Joy Jeschke op januari 28, 2020 om 7:54 am

  Lijkt me een leuk kado voor mijn kleine neefje 😀

 76. Linda Tromp op januari 28, 2020 om 9:12 am

  onze tweeling zou dit geweldig vinden als aanmoedigings cadeautje om zinnelijk te worden

 77. Elle W op januari 28, 2020 om 10:57 am

  wat leuk zeg, ik zou dit graag willen winnen voor onze 2 dochters

 78. Jeanine op januari 28, 2020 om 2:08 pm

  Ik zou de set kado geven aan mijn oudste dochter. Ze vindt het momenteel erg leuk om figuren na te bouwen, dus zo’n baan wordt ze vast enthousiast van!

 79. Laura Kolthof op januari 29, 2020 om 10:45 am

  Ik doe heel graag mee voor mijn jongens! Die zullen zich hier uuuuren mee kunnen vermaken =D
  Op valentijnsdag is de jongste jarig, perfect cadeau ❤

 80. Nicky op januari 29, 2020 om 8:36 pm

  Mijn zoontje vindt dit geweldig!

 81. Elizabeth op januari 30, 2020 om 8:30 am

  Super leuke actie! Ik doe mee voor mijn neefje!

 82. Danielle van de Donk op januari 30, 2020 om 11:13 am

  Deze zou heel gaaf zijn voor onze dochter die extra uitdaging nodig heeft

 83. Jeanine op januari 30, 2020 om 6:15 pm

  Ooooh ik waag een gokje. Ik zou het cadeau doen aan mijn zoontje Lukas en stiekem ook aan mijn man. Ik zie ze al helemaal samen lekker spelen!!!

 84. Bonnie op januari 31, 2020 om 11:51 am

  Doe graag mee voor mijn zoontje. Hebben hier al een kleine set van en de trein en hij speelt er heel graag mee. Super leuk en degelijk speelgoed. Zou leuk zijn als we het kunnen uitbreiden. Volg en reactie ook op insta(bon.neen)

 85. Bionda Vos op januari 31, 2020 om 6:41 pm

  Ik wil het graag voor mijn zoontje winnen! Hij is dol op bouwen. En hij heeft deze op school in de klas en hij raakt er niet over uitgesproken. Hij is 4 jaar. Dis om dan deze thuis te hebben zou fantastische zijn!

 86. Yvette op februari 2, 2020 om 8:52 am

  Wat leuk zeg. Ik doe echt heel erg graag mee voor m’n neefje. Juist ook omdat dit speelgoed is die we samen kunnen doen aangezien mijn lichamelijke situatie en bepaalde motoriek in de steek laat.
  Deze zou echt tof fijn als hij dan komt hier kunnen we samen bouwen.

 87. robin op februari 3, 2020 om 3:41 pm

  Mijn zoontje vindt dit vast leuk speelgoed

Laat een reactie achter