Sinds een aantal maanden wonen we aan de rand van Utrecht. Dat had ik nooit verwacht als rasechte Rotterdammer. Zeker niet toen ik ooit ging samenwonen in Den Haag met M. En toch wonen we hier nu met veel plezier.

Verhuisd

Toen we in januari hier heen verhuisden had M al opgemerkt dat hij in de gang graag platen wilde van de steden waar we vandaan kwamen. Natuurlijk was dit in de gigantische berg met klussen die de verhuizing met zich meebracht er nog niet van gekomen om dit te regelen. En toen kreeg ik een mail van wereldkaarten.nl met de vraag of ik interesse had in een wereldkaart van hen in ruil voor een blog. De wereldkaarten, hoe mooi ook, waren niet wat ik zocht, maar ik zag wel de stadskaarten!

Stadskaarten

Wereldkaarten vond het ook prima als ik deze bestelde dus toen zijn we gaan kijken wat we precies wilde hebben. Dit werden plexiglas kaarten van 50*70 cm. Wereldkaarten werkt samen met FotoOpGlas en deze hebben de kaarten echt heel mooi afgedrukt. Ik vind de afbeeldingen scherp, de net niet witte kleur erg rustig en ik kon de straten waar we gewoond hebben vinden. Wel moet ik even wennen aan het feit dat de kaart van Rotterdam op een kleinere schaal is afgedrukt als Den Haag, maar dat komt vast doordat Rotterdam nou eenmaal groter is als Den Haag waardoor het anders niet op dezelfde afbeelding past.

Wat ik erg jammer vind is dat door de mooie glans van plexiglas de kaarten moeilijk te fotograferen zijn, het spiegelt flink. Daarom op de foto’s wel de kaarten, maar niet zoals ze in ons huis hangen, want dan zag je nog niet hoe ze er uit zagen.

[easy-image-collage id=4067]

Waar kom jij vandaan? En heb je dan ook zo’n aandenken aan je geboorteplaats?

De beide stadskaarten heb ik gekregen van wereldkaarten.nl.

1 reactie

  1. kimberleykuipernelis op november 1, 2018 om 7:14 am

    Heel erg leuk! Ik heb ook verschillende kaarten in huis. 1 van Rome, onze huwelijksreis. 1 van Vught waar we getrouwd zijn, 1 van Tilburg waar de kindjes geboren zijn en 1 van Waalwijk waar we nu wonen.

Laat een reactie achter