Een tijdje geleden kwam ik op daisy dingen een tag tegen die ik leuk vind. Hij komt oorspronkelijk van mama zoekt het uit. Er zijn zo veel manieren waarop je je kind kunt opvoeden en er is online vaak een levendige discussie over al deze thema’s. Benieuwd hoe ik er over denk? Lees dan mee!

 • Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Flesvoeding inmiddels. Ik had heel graag langer als 6,5 maand borstvoeding gegeven. Ik blijf er van overtuigd dat dit in de basis de beste voeding is. Ik ben er echter ook van overtuigd dat zoals het ging het beter was om te stoppen en flesvoeding te geven.

C heb ik trouwens bijna 6 maanden borstvoeding gegeven en door dezelfde soort problemen, maar dan nog heftiger gestopt.

 • Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Eigen bed. C wil niet anders, als hij ziek is wil hij wel eens even bij ons liggen, maar binnen een half uur wil hij weer in zijn eigen bed slapen.

R heeft heeft een ruim half jaar in de cosleeper geslapen, maar ligt nu ook op zijn eigen kamer. Voor kleine baby’s vind ik samen slapen heel fijn en haast noodzakelijk, maar ik vind het nu heerlijk om onze kamer weer voor ons zelf te hebben.

Lees hierover ook samen of apart slapen uit de tijd dat C nog klein was.

 • Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Beide! Ik vind de combinatie prima. Lees vooral het uitgebreide artikel hierover, ik vind het nog een leer vertellen een beetje zonde.

 • Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Het liefst zo veel mogelijk houten speelgoed wat vooral geen herrie maakt. Ik hou van de grimms regenboog, de houten treinbaan of de duplo, maar we hebben ook wat v-tech en ander van dat soort speelgoed in huis. Als het te irritant is gaat het overigens wel weg, dan wordt ik er gewoon niet blij van.

 • Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Voornamelijk vers. Overigens ben ik niet degene die kookt, maar is mijn man dat vooral. Vers is meer zoals wij eten, goedkoper en ik denk ook gezonder. Wil niet zeggen dat er niet een paar potjes staan voor als we weinig tijd hebben of iets dergelijks. R krijgt trouwens een mix van geprakt eten en stukken die hij zelf op kan eten.

 • Dragen of wagen?

Allebei, maar het liefst dragen. Ik schreef er gisteren nog over.

 • Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Uhm, C zit al langer in de luiers als ik het liefst zou willen. We hebben even een poging gedaan, dat ging matig en toen hij diarree kreeg een aantal dagen hebben we het laten zitten. Van de zomer een poging 2 wagen, want het wordt wel tijd nu hij ruim 3 is.

 • Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Veel tweedehands kleding, maar eigenlijk kijk ik weinig (te weinig?) naar eerlijke merken. Ik koop van alles en kijk vooral naar kwaliteit, prijs en of ik het leuk vind.

 • Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Ik denk dat er bij ons wel ruimte voor onderhandeling is. Wel  zijn er hele duidelijke grenzen en als ik aangeef dat iets echt niet mag dan wordt het niet alsnog een ja.

 • Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Dat hangt van het kind af. C heeft nog al eens de neiging te huilen om niks en dat probeer ik niet teveel te voeden en te leren dat hij ook gewoon mag vragen om bij mama te zitten oid in plaats van te gaan huilen voordat hij een antwoord krijgt.

R laat ik zelden echt huilen. Hij huilt eigenlijk alleen als er iets is is mijn ervaring, dus dan wil ik hem ook niet onnodig laten huilen. Ik heb niet het gevoel dat ik daarmee iets zinnigs bereik.

Dit waren mijn antwoorden op the mommy wars. Ik ben benieuwd of jullie hem leuk vonden om te lezen. Neem hem vooral over als je er zin in hebt!

 

9 reacties

 1. Merel op juni 14, 2017 om 6:49 am

  Leuks tag vind ik. Heb hem al eens ingevuld maar blijft leuk om te zien hoe andere moeders dit doen.

 2. Nicole Orriëns op juni 14, 2017 om 7:04 am

  Leuke onderwerpen allemaal. Het zijn inderdaad van die hangijzers die gevoelig liggen : )

 3. Minke op juni 14, 2017 om 7:11 am

  Leuk om je antwoorden te lezen. Vind het altijd grappig hoe anders en soms ook hoe hetzelfde andere mama’s denken. MisscMisschien dat ik hem zelf ook eens ga invullen.

  • Maaike1982 op juni 14, 2017 om 5:12 am

   Ja daarom vond ik deze tag ook leuk! Zou het leuk vinden jouw antwoorden te lezen.

 4. Lonneke op juni 14, 2017 om 7:47 am

  Leuk de antwoorden op deze tag. Ik heb onze dochter tot haar 3e jaar bij ons laten slapen, nu sinds een paar maanden slaapt ze op haar eigen kamer zonder moeite.

  • Maaike1982 op juni 14, 2017 om 8:35 am

   Leuk die verschillen! Fijn toch als het goed werkt zo

 5. Manon op juni 14, 2017 om 10:38 am

  Dit is een leuke tag! Ik denk dat veel moeders het leuk vinden om te weten hoe iemand anders het doet. Ik heb zelf geen kinderen, helaas

 6. Sandra op juni 14, 2017 om 3:10 pm

  Ik denk dat het handig is om als moeder te lezen hoe verschillend of gelijk hun opvoeding is. Leuke tag dus.

 7. Marsha op juni 14, 2017 om 7:48 pm

  Heel interessant om te lezen. Ik zie aan mijn vriendinnen dat iedereen wel een eigen mening op dit soort onderwerpen heeft.

Laat een reactie achter