Afgelopen woensdag werd ik door Minke getagd in de ik ben zo’n moeder die… tag. Hij is oorspronkelijk bedacht door Mar-joya en gaat om bekentenissen als moeder. Iedereen probeert het zo goed mogelijk te doen, maar natuurlijk laat iedere moeder ook wel eens steekjes vallen. Of vind je eigenlijk ergens iets van ook al hoort het misschien niet. Deze tag laat je 10 bekentenissen in die sfeer doen en hieronder vinden jullie de mijne.

Ik ben zo’n moeder die….

‘s avonds het fijn vindt als beide kinderen slapen.

Ik vind mijn kinderen veel om me heen heerlijk, maar ik vind het ook heerlijk dat Ruub eindelijk ook in de avond slaapt en ik vrijwel dagelijks een momentje zonder mijn kinderen om me heen heb. Even niet opletten, ogen in mijn achterhoofd hebben en even alleen volwassen gesprekken hebben. Die rust heb ik soms gewoon hard nodig.

de tuin soms ook genoeg naar buiten vind.

We hebben (nog) een behoorlijke ruime tuin waar de kinderen prima kunnen spelen, maar ik denk soms dat het wel goed is om ook wat vaker verder of langer naar buiten te gaan. Ik woon op loopafstand van de hei, ik kom er best wel eens, maar het is eigenlijk heel makkelijk om er vaker te komen. Waarom doe ik dat dan niet?

[easy-image-collage id=3001]

kinderwagens maar onhandig vind.

Ik heb niet eens meer een kinderwagen, wel een buggy trouwens. Ook die vind ik niet altijd handig, maar soms wel. Dragen is veruit het makkelijkst vaak, geen gedoe in winkels, geen last van grind of zand. Ik vind kinderwagens maar grote logge dingen die vaker in de weg staan als handig zijn.

baby’s het liefst heel dichtbij houdt.

Ik ben de eerste maanden van mijn kinderen zo ongeveer 24/7 bij hen geweest. Veel knuffelen, dragen en slapen in de cosleeper. Of dat goed is? Geen idee, het voelt goed en het past bij mij en ik heb niet de indruk gekregen dat mijn kinderen hier iets van hebben gekregen.

eigenlijk niet snapt dat iemand niet eens probeert borstvoeding te geven.

Borstvoeding voelt voor mij zo logisch. Het is en blijft het beste voor je kindje, dus waarom zou je dat dan niet geven? Natuurlijk wil dat niet zeggen dat als het niet gaat je soms niet beter kunt stoppen, maar zonder medische (oid) reden meteen starten met flesvoeding snap ik niet zo goed. Ik had het liefst nu ook nog borstvoeding gegeven, maar aanhoudende dips en uitputting betekende toch echt stoppen. Dat was de goede beslissing, maar juist door dit gevoel niet makkelijk.

een beroerde huisvrouw is.

Ik ben thuis bij de kinderen, maar mijn partner doet minstens net zo veel in huis. Deels is dat een energieprobleem, maar heel eerlijk, ik vind het huishouden ook gewoon echt niet leuk en doe veel liever andere dingen.

de televisie soms erg handig vindt.

Erg handig als ik even moet bellen, erg moe ben of Cas erg moe is. Gewoon even rustig hangen en geen gedoe. Soms erg fijn, maar toch niet altijd de goede beslissing misschien.

vaker een telefoon in haar handen heeft als soms wenselijk is.

Even dit doen, even dat doen en ondertussen maar half aandacht voor de kinderen. Niet goed, maar wel soms de realiteit. Ik zou mijn telefoon eigenlijk vaker weg moeten leggen, dan komt er misschien ook van dat huishouden vaker iets.

Vaccineren noodzakelijk vindt.

En er ook echt iets van vindt als mensen dit niet doen. Ik vind dat oprecht niet goed. Ik snap de bezwaren tegen verplicht vaccineren, maar vaccineren werkt alleen goed bij een hoge dekkingsgraad en is zo noodzakelijk om hele beroerde ziektes te voorkomen. Als mensen dan ronduit onware dingen beweren en heel fel worden als ik iets zeg tja. Aan de andere kant heb ik me voorgenomen om online de discussie niet meer aan te gaan, dat heeft toch geen zin. Op mijn blog zeg ik er regelmatig wel wat over.

ontzettend veel van haar kinderen houdt en haar uiterste best doet.

Ondanks al deze punten hou ik zielsveel van mijn kinderen en doe ik mijn uiterste best ze goed op te voeden. Mijn kinderen zijn geweldig, ze zijn lief, gezellig en gewoon geweldig. Ze horen echt bij ons. Ik wil mijn kinderen opvoeden tot zelfstandige volwassenen die goed kunnen functioneren in de maatschappij, die basis leggen we nu al. Ik wil die basis zo goed en stabiel mogelijk hebben en zal daar mijn uiterste best voor doen.

En zijn deze ik ben zo’n moeder die… bekentenissen herkenbaar? Ik ben benieuwd naar jullie bekentenissen, als je de tag ook invult link dan vooral naar mij en Marjoya als bedenker van de tag. Henrike van krachtige moeders en Essma van little origin, ik tag jullie om hem ook in te vullen. Doen jullie mee?

13 reacties

 1. Maaike op september 24, 2017 om 6:08 am

  Ja, het ouderschap is soms wat hè. Je schrijft er wel heel eerlijk over. Van de televisie en de telefoon herken ik wel! En je laatste punt is het allerbelangrijkste!

 2. Minke | mamaminke.nl op september 24, 2017 om 5:54 am

  Leuk om te lezen. Wij hebben de wandelwagen ook vrij snel de deur uit gedaan na de tweede. Nam zo veel ruimte in. Niet dat die ruimte nu vrij is haha.

 3. Nicole Orriëns op september 24, 2017 om 6:05 am

  Ik vind het ook altijd heerlijk als de kinderen slapen. Vooral toen ze nog klein waren. Zo in de rust, vond ik ze extra lief.

 4. Renata op september 24, 2017 om 8:49 am

  Waarom zou je niet gewoon in de tuin mogen blijven – je hebt alles bij de hand – geen gedoe met dingen meezeulen 🙂

 5. Amylia op september 24, 2017 om 2:46 pm

  Zo’n topmama! Ik ben er zeker van dat je heel gelukkige kids hebt!

 6. Essma op september 24, 2017 om 7:13 pm

  Hallo Maaike! Dank je wel voor de verwijzing! Ik ga ’em zeker ook doen! Leuk! Vandaag stond in het teken van de loop, maar ik zal het je van tevoren laten weten als ik ’em plaats! Alles is heel herkenbaar! Op dit moment hecht ik ook veel waarde aan rust in de avond zodat ik even tot mezelf kom. Ik ben ook zo’n moeder Het is dat Aiden nog niet echt tv kijkt, maar ik vind het helemaal niet erg als ik hem daarmee even tot rust kan laten komen

  • Maaike op september 24, 2017 om 7:15 pm

   Leuk dat je hem gaat plaatsen! De loop goed gegaan? Leuk dat je je herkent hierin.

 7. Joandi Loes Tholen op september 24, 2017 om 11:30 pm

  Wat een leuke tag is het toch, ik heb het al bij een aantal mensen gelezen en ik vind het heel tof!

 8. Els op september 25, 2017 om 2:43 am

  Goh, hier nog bezig om kindjes te krijgen… Ik heb me voorgenomen ( en wat ik hier herken) borstvoeding te geven, co-sleeping, draagarm het in huis halen van een kinderwagen weet ik nog niet zo goed eigenlijk.
  Vaccineren vind ik een morele plicht trouwens, maar ik ga de discussie ook niet meer aan.

  Nu ja, met een kind in huis waar ik deels voor zorg is al een deel gesneuveld: de tv als makkelijke oppas was de eerste. Oh, wat ging dat poetsen dan plots goed….

  • Maaike op september 25, 2017 om 4:49 am

   Ja dat is het met die tv, je krijgt ineens wel wat voor elkaar.

 9. Nathalie - Volgmama op september 25, 2017 om 6:06 am

  Wat een leuke tag. Als ik hem zou moeten invullen moet ik toch wel even achter mijn oren krabben haha.

  • Maaike op september 25, 2017 om 6:45 am

   Nu ben ik benieuwd naar jouw antwoorden!

 10. Madelon op september 25, 2017 om 9:23 am

  O ik vind het ook heerlijk als ze eenmaal in bed liggen haha. En dat vaccineren… Ik ben het helemaal eens met je

Laat een reactie achter