In de afgelopen maanden heb ik met enige regelmaat geschreven over de verbouwing van ons huis. We hebben de hele benedenverdieping aangepakt, maar daarbij heb ik eigenlijk nooit de resultaten laten zien. Zonde, want ons huis is zo ontzettend mooi geworden. Vandaag begin ik met de kleinste ruimte van ons huis, het toilet verbouwen.

Hoe zag ons toilet er uit?

Ik heb er helaas geen foto van gemaakt, maar ons toilet was 20 jaar oud. Het was een ruimte die geel geschilderd was met zachtgele/beige tegels met een oranje/bruin mozaiekje er in. Verder gewoon een staand toilet en een wastafel. Niet eens bizar lelijk, maar niet mijn kleuren, wat ouderwets en door alle randjes, loslatende kit en dergelijke ook niet heel makkelijk schoon te houden.

Bij onze verbouwing waren er een aantal dingen belangrijk, maar naast dat het mooi moest worden, zeker ook makkelijk schoon houden. Met beperkte energie, een jong gezin met 2 zoons, beiden een baan en een hoop drukte is huishouden nou niet bepaald waar we veel energie in willen steken. In ons oude toilet kostte dat gewoon veel tijd en het werd nooit echt schoon.

Onze wensen voor de verbouwing van het toilet

De eerste eis die we hadden was dat we een inbouwtoilet wilden. Wat ik al zei, makkelijker schoon te houden, netter en strakker. Onze aannemer raadde ons de spullen zelf aan te schaffen. Toiletten kan je prima online bestellen. Het is goedkoper en je krijgt dezelfde merken als via hem of via de bouwmarkt. Een wandcloset kopen hebben we dus gewoon zelf gedaan en dat ging prima. Ook ons fonteintje met toebehoren en de tegels hebben we online gekocht. We kozen voor de laatste voor brede tegels van 60cm lang en 20cm hoog. Ik vind het effect echt heel strak en mooi geworden. Zoals op de hele benedenverdieping wilden we hier de gietvloer door laten lopen. Mooi strak, kan prima nat worden en makkelijk.

Het resultaat van het toilet verbouwen

Wat een verbetering is het geworden. De petrol tegels met glans geven het toilet wat bijzonders zonder dat de kleur heel heftig is. Dat gecombineerd met de matwitte tegels verder is gewoon heerlijk strak en netjes. Ik merk dat in de praktijk ik veel sneller klaar ben met schoonmaken. Het is sneller doordat er een wandcloset hangt en geen staand toilet meer. Alle randjes zijn strak en het is gewoon netjes. Het toilet verbouwen was zo’n goede beslissing. Alles is nu zo veel beter en netter.

Wel vind ik de witte wanden nog wat saai. Ik wil er iets leuks ophangen of misschien toch een kleurtje met verf of behang. Ergens trekt een zachtroze kleur wel, maar of ik dat er door krijg weet ik niet.

Wat zou jij me aanraden voor de muren boven de tegels?

Tip om te besparen

Eerder schreef ik al over onze wensen voor de badkamer. Daar zijn we nog hard voor aan het sparen, maar ik heb met het online bestellen van de spullen zo veel bespaard dat ik ook zeker douches of andere benodigdheden voor de badkamer online zou bestellen.
Voor een toilet verbouwing heb je niet veel nodig. Online je materialen kopen is fijn. Lees hier hoe wij het hebben aangepakt en het resultaat! #toilet #verbouwen #verbouwing #inrichting #gietvloer #tegels #inbouwtoilet

Dit artikel is een samenwerking.

2 reacties

  1. dagelijksedingetjes70 op februari 20, 2020 om 10:05 am

    Het resultaat mag er zijn, mooi!

Laat een reactie achter