Mijn kinderen hebben best veel kleding. Ik vind het best handig, maar wil er niet teveel geld aan uitgeven. Zeker voor R niet. Hij groeit nog zo hard en heeft geen jonger broertje dus dat vind ik gewoon zonde.

Dus koop ik best veel tweedehands. Op dit moment vooral voor C trouwens. Hij is net over naar maat 98 en die hadden we nog niet. Maat 74 die R nu draagt had ik zat liggen, wat gekregen en zo een prima garderobe.

Nieuwe dingen koop ik wel, maar beperkt tot een aantal kledingstukken die toevallig nog missen, een paar schoenen en soms als ik iets erg leuks zie wat ik goed bij ze vind passen. Verder hebben beide kindjes een paar unieke stukken die gemaakt zijn door een van de oma’s en ook dat vind ik erg leuk.

Hoe vind je goede tweedehands kleding?

Ik merk dat ik een paar vaste manieren heb om aan goede tweedehands kleding te komen voor een leuke prijs.

  • De makkelijkste en beste manier is een vast persoon die ongeveer dezelfde kledingstijl leuk vind en een kind een jaar ouder is DSC_0410heeft. De seizoenen sluiten dan mooi aan en omdat je bij een bekende koopt is het ook op vertrouwen en weinig gedoe. Ik krijg van degene van wie ik vaak iets overneem ook regelmatig dingen erbij, want minder mooi of goedkoop dus niet de moeite. Ik betaal dan wel weer wat meer voor een groter pakket of een mooie jas.
  • Facebookgroepen, in de regio gebruik ik weinig, maar dat werkt voor een vriendin van mij erg goed. Ik zit vooral op een groep met veel jonge moeders en daar wordt een hoop aangeboden.
  • Via via, ik kreeg laatst allerlei kleding voor R van iemand op de peuterspeelzaal waar haar zoons uit waren gegroeid.
  • Tweedehands winkels of in mijn geval de kledingbank waar mijn moeder vrijwilliger is. Komen ook regelmatig erg mooie dingen vandaan. Het is soms wel goed zoeken, maar er zit soms echt wel iets leuks bij voor een leuke prijs.
  • Rommelmarkten, doet mijn schoonmoeder vooral, maar ook op koningsdag heb ik een paar broekjes voor R gekocht die we nodig hadden.
  • Good old marktplaats. Ik gebruik het zelden voor kleding, maar kinderfietsen (mooie puky er vandaan bijvoorbeeld), speelgoed of meubels werkt soms prima.

Vast geen rocketscience dit, maar ik vond het wel leuk om een stukje over te schrijven. Misschien heeft iemand er toch iets aan.

Laat een reactie achter