Sinds we verhuisd zijn ben ik, ondanks dat het maar een half uurtje verderop is, toch wel weer aan het zoeken naar nieuwe uitjes met en zonder kinderen. Ik had buiten al wel allerlei aanplakbiljetten gezien van het tweetakt festival en was wel nieuwsgierig. Vorige week vond ik ineens een mailtje met een uitnodiging voor een theatervoorstelling die bij het tweetakt festival hoort.

Theater

Al heel lang ga ik graag naar het theater. Ik heb zelf ook met veel plezier regelmatig op het podium gestaan. De laatste jaren komt het er weinig van, veel andere dingen, jonge kinderen en daardoor andere prioriteiten. Eigenlijk heel erg jammer, want waarom zou ik niet naar een voorstelling gaan. Zelf weer op het podium kost meer tijd natuurlijk, maar ook dat zou best kunnen. Maar goed, regelmatiger kijken naar theater lijkt me ook erg leuk.

We the People

[easy-image-collage id=3897]

De voorstelling waar ik heen ben geweest was ‘We the People’ van De Gasten. De Gasten zijn jonge theatermakers tussen de 12 en 27 die de hele voorstelling samen met een regisseur en dramaturg maken. Ze bedenken het thema, de bewegingen, eventuele teksten en alles zelf. In dit geval was het bijna een dansvoorstelling. Wel wat tekst, maar heel erg op beweging gespitst. De voorstelling had het thema tijd. In mijn uitnodiging stond het volgende.

“Een prachtige ode aan de tijd, in een razend tempo én in een vacuüm van tijdloosheid. Want wij zijn tijd. En ja, we zijn eindig. Maar binnenin die eindigheid is er gelukkig ook nog een plek waar onze dagen niet geteld zijn. Waar secondes uren zijn en jaren binnen een minuut voorbij kunnen vliegen.”

Ik kon me vooraf weinig voorstellen bij hoe dit stuk in elkaar zat, maar werd wel nieuwsgierig. Prima om dus te gaan kijken, zeker omdat het hier heel dichtbij speelde. Het was een mooie, dramatische voorstelling waarin je soms de verveling, maar ook juist de versnelling voelde. Ik vond het heel mooi uitgewerkt met zand en beweging. Heel mooi ook dat het verzoek telefoons uit te zetten en horloges af te doen zodat je ook echt de tijd kwijt raakte en niet mee kon kijken. Ik vond een bijzondere voorstelling en heb er graag naar gekeken.

Tweetakt festival

Naast een heel aantal theatervoorstellingen in theaters in en rond Utrecht heeft het tweetakt festival ook in Fort Ruigenhoek in Groenekan (naast Utrecht ook) in de weekenden allerlei kunst en theater om te bekijken en te ervaren. Ook kan je daar op een terras heerlijk eten en drinken, kinderen kunnen in de zweefmolen, de ballenbak of allerlei paadjes ontdekken. Wie weet kom je zelfs een dier tegen. Volgens mij kan je hier een heerlijke dag doorbrengen en dit staat ook zeker op mijn lijstje voor dit voorjaar.

Kaarten kan je kopen via de site en het tweetakt festival is nog tot en met 10 juni te bezoeken.

Meer naar het theater

Ik merk bij mezelf dat die ene avond theater absoluut naar meer smaakt en ik denk dat ik dit vaker wil doen. Nog een andere activiteit op het tweetakt festival lijkt me erg leuk. Maar ook weer eens naar cabaret of een concert zou ik graag weer eens doen. Alleen ben ik er zo’n tijd uit geweest dat ik soms moet zoeken naar namen. Overigens ga ik volgend weekend met Cas naar Dirk Scheele. Dat lijkt me ook erg leuk, zeker voor hem. Nu ben ik alleen meer op zoek naar juist meer volwassen theater.

Hebben jullie leuke tips voor voorstellingen, artiesten of cabaretiers die ik dan echt niet moet missen? Ga jij wel eens naar het theater?
De kaartjes voor de voorstelling We the People heb ik gekregen van het Tweetakt festival.

2 reacties

  1. Kreanimo op april 18, 2018 om 7:10 am

    Toen wij in de stad woonden gingen we ook meer naar het theater!

    Nu is het minder, maar we proberen toch nog te gaan, ook met de kinderen!

    • Maaike op april 18, 2018 om 7:18 am

      Ja het is gewoon leuk, ik moet het ook echt meer doen.

Laat een reactie achter