Al een tijd lukt het me niet om de weekoverzichten te schrijven. Erg jammer vind ik zelf, want ik vind het leuk om dit mezelf terug te lezen. Alleen kosten die overzichten veel tijd die er op dit moment simpelweg niet is. Hopelijk komt dat na verhuizing wel weer. Om toch even een blog te wijden aan het dagelijks leven even gewoon zo een update over de dingen die spelen hier. Hoe gaat het met mij allemaal?

Kindjes

Met de kinderen gaat het goed. Cas wordt groot. Hij is steeds meer een kleuter en geen peuter meer qua ontwikkeling. Hij is druk met tellen, vraagt zich van alles af en heeft besloten dat hij raketbestuurder wil worden later. Zindelijkheid gaat eindelijk ook steeds beter. Hij lijkt de laatste twee weken eindelijk overdag zindelijk en geeft het goed aan. Erg fijn.

Ruub loopt inmiddels los en begrijpt steeds meer taal. Hij voert kleine opdrachtjes uit. Praten doet hij echter nog niet, herrie maken wel. Verder is hij veel verkouden en grieperig geweest en dat is vervelend. De belangrijkste mijlpaal is wel dat hij inmiddels minimaal 4 nachten per week doorslaapt. Dat scheelt voor ons zo veel, minder ons bed uit moeten.

Oftewel ze doen het beiden prima momenteel.

[easy-image-collage id=3453]

Verhuizen

De verhuizing komt dichterbij. Nog iets meer als 2 weken voordat we de sleutel krijgen en dan 2 weken hard werken zodat we kunnen verhuizen. We hebben onze plannen inmiddels aardig rond, heel wat hulp geregeld (maar meer is wel welkom!) en al een aantal dingen gekocht. Inpakken laten we doen, maar we proberen wel al zo veel mogelijk uit te zoeken zodat we zo min mogelijk overbodige rotzooi verhuizen. Verder moet de schuttingdeur nog gerepareerd worden die bij een storm kapot is gegaan. Vervelend, want kost weer geld en tijd, maar het moet.

Werk

Ik heb inmiddels gemerkt dat werken voor de klas echt wel weer goed te doen is en ik nog steeds erg leuk vind. Een aantal dagen invallen was leuk, erg uitdagend soms, maar vooral heel goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik kan nog steeds goed lesgeven. En lichamelijk trek ik het ook. Oftewel, ik ben aan het solliciteren geweest en zoals het nu er uit ziet heb ik, met een klein voorbehoud, per februari ook daadwerkelijk een baan. Erg spannend, maar ook erg leuk. Kinderopvang zijn we dus ook gaan kijken zodat het ook wat dat betreft allemaal gaat lukken met werken en dan gaat ons leven ook wat dat betreft flink veranderen.

Kortom

Het is druk, veel veranderingen tegelijk, maar gelukkig wel positieve dingen. Ik zie wel een beetje tegen de komende periode op met alle drukte, maar ik kijk ook uit naar het resultaat van de verhuizing. Ik hoop dat ons leven weer wat rustiger wordt als we verhuisd zijn, ik gewend ben aan werk en de kinderen aan naar het kinderdagverblijf gaan. Wel heel spannend allemaal, maar het gaat goed komen!

Blog

Zoals vaste lezers misschien gemerkt hebben blog ik op dit moment een stuk minder. Een stuk minder als ik zou willen ook, maar ik zou niet weten hoe ik anders alles rond moet krijgen. Oftewel het is even niet anders. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik dat Joyce inmiddels twee blogs heeft geplaatst en volgens mij nog veel meer inspiratie had voor nieuwe diy blogs. Oftewel, hopelijk regelmatig een blog van Joyce, ik schrijf regelmatig wat en hopelijk na verhuizing en wennen aan werk weer wat meer regelmaat in bloggen.

Wat speelt er in jouw leven? Heb je ook wel eens zo’n periode zo veel tegelijk gedaan en dan zo absurd druk gehad?

25 reacties

 1. Nicole Orriëns op december 19, 2017 om 10:44 am

  Wat leuk dat je mogelijk in februari een baan hebt zeg! Gefeliciteerd. En fijn dat je er zo’n plezier in hebt!

  • Maaike op december 19, 2017 om 10:45 am

   Ja dat is zeker heel fijn. Ben wel benieuwd hoe het gaat als ik structureel ga werken, maar het komt vast goed.

   • Nicole Orriëns op december 19, 2017 om 10:53 am

    Je hebt best veel veranderingen tegelijk inderdaad. En verhuizen en een nieuwe baan. Maar dat komt inderdaad vast wel goed. Als je jezelf de tijd en rust maar gunt.

    • Maaike op december 19, 2017 om 10:54 am

     Het komt vast goed, maar het is ook druk, kijk wel uit naar de rustiger tijd die gaat komen.

     • Nicole Orriëns op december 19, 2017 om 11:06 am

      Dat kan ik me heel goed voorstellen Maaike. Heb je elke dag wel een moment van rust voor jezelf? Dat is denk ik heel belangrijk!     • Maaike op december 19, 2017 om 11:09 am

      Ik probeer dat wel dagelijks te doen. Vorige week ook een avond sauna gehad met mijn man dus even samen rust. Maar soms is het even zoeken naar rust inderdaad. 2. Youandi op december 19, 2017 om 11:20 am

  Het dagelijks leven is nu eenmaal druk, daar heeft iedereen last van. Probeer tussendoor lekker te genieten van alle mijlpalen die je wel bereikt hebt 😀 Daar mag je trots op zijn!

 3. Marijke op december 19, 2017 om 11:43 am

  Oh wat leuk dat je weer een baan hebt vanaf februari. Spannend! Weer een eigen klas?

  • Maaike op december 19, 2017 om 11:53 am

   Nee flexpool, dat houdt in wel een contract voor 3 en vaste werkdagen, maar binnen een stichting invallen op die dagen. Bij geen invalwerk ga je naar je stamschool om daar te ondersteunen.

 4. Daniëlla op december 19, 2017 om 1:15 pm

  Spannend hoor, zo’n verhuizing. Maar ook heel erg leuk! En wat fijn dat de kleine nu vaker doorslaapt. Dat doet een moeder goed.

  • Maaike op december 19, 2017 om 1:20 pm

   Ja dat doorslapen scheelt zo ontzettend veel!

 5. LivingThaGoodLife op december 19, 2017 om 1:49 pm

  Leuk als je een nieuwe baan hebt dadelijk, veel succes alvast 🙂

 6. Marjolein op december 19, 2017 om 3:51 pm

  Leuk dat je weer een blog post En zoals je schrijft; kinderen groeien heel snel, dat wil je natuurlijk ook goed beleven en meemaken.

 7. MC Kleuver op december 19, 2017 om 7:08 pm

  Super dat je bent gaan solliciteren! Dat lijkt mij een hele stap.

  • Maaike op december 19, 2017 om 7:14 pm

   Dat was het ook wel, wel goed om hem te nemen denk ik.

 8. Jessica op december 19, 2017 om 8:15 pm

  2018 weer de tijd voor jou om te bloggen. Is nu veels te druk zo te horen. Ik zit ook in de periode dat het even teveel is, ook mentaal dus soms ook een artikel minder dan ik zou willen.

 9. Nicole op december 19, 2017 om 9:47 pm

  Oh ja die drukte herken ik en dan zonder het verhuizen haha. Fijn dat het verder allemaal goed gaat!

 10. Charlotte op december 19, 2017 om 9:55 pm

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En alvast heel veel succes met de verhuizing! Even aan jezelf denken nu en je blog komt wel weer.

 11. Kimberly op december 19, 2017 om 10:18 pm

  Jeetje wat een drukte zeg! Maar wat fijn dat alles zo op z’n pootjes terecht lijkt te komen. En een nieuwe baan! Gefeliciteerd alvast .

 12. MamaPlaneet op december 19, 2017 om 10:46 pm

  Hey wat spannend, een nieuwe baan 🙂 Gefeliciteerd meid! Ja dat zijn nogal veranderingen maar het komt goed. Prioriteiten stellen en goed voor jezelf zorgen. Jij kan dit! Succes!

 13. Monique op december 19, 2017 om 11:09 pm

  Herkenbaar, die drukte. Zeker met een verhuizing erbij lijkt het me heftig. Gewoon even op een lager pitje en weer oppakken als je weer wat meer ruimte hebt. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 14. Mariëlle | Me-licious op december 20, 2017 om 9:01 am

  Wat fijn dat je straks per februari weer aan het werk mag. En de drukte is herkenbaar hoor. Ik zelf heb niet eens kids en ben al super druk. Laat staan met 😉

 15. Nathalie / Volgmama.nl op december 20, 2017 om 2:04 pm

  Veel succes met de verhuizing straks. Ik vind vooral de decembermaand erg druk met alle feestdagen.

 16. Debbythechocoholic op december 22, 2017 om 5:43 pm

  Ik wens je alvast veel succes met de verhuis. Drukke periodes kunnen heel hectisch zijn, maar zolang je nog steeds doet wat je graag doet, komt alles in orde 🙂 Geniet alvast van de Feestperiode! ♥️

Laat een reactie achter