Op dit moment staan M en ik voor een dilemma. Namelijk of we willen verhuizen of verbouwen. Ik schreef er in mijn weekoverzicht al wat over, maar ik vind het ook leuk om er wat uitgebreider op in te gaan.

Ons huis

We wonen op dit moment op een erg fijne plek in een huis uit 1950. Een leuk huis, maar ook wat klein. Veel tuin waar we eigenlijk weinig mee doen, maar wel veel onderhoud vraagt. Het huis zelf is qua sfeer ontzettend fijn, maar er moet best wat aan gebeuren. Sowieso gewoon onderhoud wat veel werk is, maar ook dat we graag zouden uitbouwen, een nieuwe keuken moeten en onderhoud aan de zolder. Ook blijven de slaapkamers erg klein, zeker die van R waar geen eenpersoonsbed in past. Maar, we wonen hier echt ontzettend graag.

Het (grote) dorp waar we nu wonen is fijn, heeft een leuk centrum en heel veel bos en hei er om heen. Dat is wel heel erg prettig. Qua scholen en voorzieningen hebben we eigenlijk ook alles en we zijn voor een dagje winkelen zo in Utrecht, Amsterdam of Amersfoort.

Verhuizen

Omdat we merken dat we eigenlijk niet toe komen onderhoud en als we hier blijven verbouwen een hele hoop werk en gedoe is zijn we ook aan het kijken naar een potentiële verhuizing. Omdat we hier geen beter huis kunnen betalen kijken we toch verder.
We willen graag een huis wat weinig onderhoud nodig is, groot genoeg blijft met opgroeiende kinderen en een omgeving die qua voorzieningen ook goed is met een gezin. Gezien de afstand tot werk, familie en vrienden zijn we dus zondag een kijkje gaan nemen in Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Grote delen van met name de eerste twee vonden we leuk. Helaas niet zo’n mooie omgeving, maar we kunnen er wel een huis betalen wat meer bij ons past.

Twijfel

We twijfelen dus. Afgelopen maandag heb ik hier een makelaar over de vloer gehad om eens te horen hoe het zit met verkoopbaarheid en de verwachte opbrengst van dit huis. Het lijkt niet tegen te vallen, maar ik wacht even het uitgebreide verkoopadvies af.

Maandag hebben we een afspraak met een hypotheekadviseur. Ik verwacht geen gekke dingen, maar toch fijn om eens te weten waar we aan toe zijn. Daarnaast krijgen we waarschijnlijk te maken met een overbruggingskrediet en hoe dat werkt en hoeveel het kost is ook wel erg fijn om te weten.

Nou ja, we zijn dus heel veel dingen aan het uitzoeken zodat we een goed onderbouwde beslissing kunnen nemen. Ik hoop dat we hem snel kunnen nemen, want ik merk dat ik erg onrustig ben door de onduidelijkheid.

De uitgelichte afbeelding komt van www.pexels.com

10 reacties

 1. Kirsten op mei 26, 2017 om 6:32 am

  Wat spannend, lastige beslissing. Wij hebben een heel oud huis gekocht en een jaar verbouwd… het was het waard want het werd helemaal naar onze smaak gebouwd. Nu wonen we in een nieuwbouwhuis, ook wel erg fijn!

  Succes met het maken van de beslissing!

  • Maaike1982 op mei 26, 2017 om 6:36 am

   Nieuwbouw is gewoon veel makkelijker qua onderhoud en dat is wel erg fijn. Qua sfeer is oud meestal leuker vind ik.

 2. Bianca op mei 26, 2017 om 8:08 am

  Deze twijfel is voor ons herkenbaar, succes met de keuze! Wij zijn momenteel aan het verbouwen, wie weet over een paar jaar toch verhuizen…

  • Maaike1982 op mei 26, 2017 om 6:30 am

   Tja hier ook als we gaan verhuizen liever nu. C is nu 3 en zit nog niet op school. Over een jaar wel natuurlijk.

 3. Fleur op mei 26, 2017 om 8:33 am

  Altijd een lastig dillema, zeker als je ergens heel fijn woont. Success met een van beide

 4. Lonneke op mei 26, 2017 om 8:54 am

  Goed de voor en nadelen tegen elkaar afwegen. Ik zou zelf meer voor het gemak gaan en verhuizen. Succes met het maken van de juiste keuze voor jullie!

 5. Chantal | Capital Monday op mei 26, 2017 om 10:32 am

  Wat spannend allemaal. Ik hoop dat jullie een fijne beslissing kunnen nemen.

 6. Dewi op mei 26, 2017 om 10:53 am

  Alles heeft zn voor- en nadelen ..paar jaar terug hebben wij ook zo’n keuze gemaakt. WIj hebben uiteindelijk gekozen voor verbouwen. Een half jaar in de rommel gezeten, maar het was het waard. We wonen er fijn, lekker centraal, maar vonden het huis wat klein voor ons viertjes. Succes met de keuze

 7. Manon op mei 26, 2017 om 1:08 pm

  Lastige situatie lijkt mij! Wel spannend hoor, hopelijk komen jullie tot een goed besluit

 8. Verhuizen | Maaike schrijft op op juni 24, 2019 om 4:48 pm

  […] twijfelden natuurlijk al een tijdje en we merken op dit moment dat de voorkeur echt ligt bij een nieuw huis. Ik […]

Laat een reactie achter