Een tijd geleden schreef ik al over de plannen voor de verbouwing van onze keuken. Maar idealiter zouden we nog meer gaan verbouwen. Ik zou heel erg graag ook onze badkamer verbouwen en vernieuwen en ik hoop eigenlijk ook dat ik ook dit heel binnenkort kan gaan doen, of dat lukt blijft nog even afwachten, maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk om hier over te schrijven.

Hoe is onze badkamer voor verbouwing?

Onze huidige badkamer is bijna 20 jaar oud, ruim en onhandig ingedeeld. We hebben een badkamer van ongeveer 4 meter lang en net geen 2 meter breed. Daarin staat achterin bij het raam een heel smal bad. Ik pas er maar net aan liggend in en daarin moeten we ook douchen. Dan hebben we 2 redelijk basis wastafels en een toilet. Op zich dus compleet, maar niet wat ik fijn vind aan de badkamer. Qua tegels en kleurgebruik vind ik het niet echt storend of lelijk, maar het is niet wat ik zelf zou uitzoeken. De badkamer is niet slecht, maar wel erg onhandig, dus dat zou ik het liefst anders zien.

Om je een idee te geven van onze badkamer heb ik de foto’s gepakt zoals ze twee jaar geleden funda stonden, want dat zegt natuurlijk vele malen meer als een omschrijving.

voor de badkamer verbouwing
voor de badkamer verbouwing

Mijn wensen voor de badkamer verbouwing

Betonlook badkamer

De afgelopen maanden zijn we aan het nadenken geweest over wat we zouden willen als we de badkamer verbouwen en we komen steeds meer tot de conclusie dat we gewoon niet zo veel van tegels houden. Ik kwam online afbeeldingen tegen van betonlook badkamers en dan met name van Beton Ciré. Je krijgt dan in plaats van tegels een strakke stuclaag, mogelijk in verschillende tinten. Dus geen naden, voegen of andere dingen. Dat is natuurlijk waterdicht en met schoonhouden ook ontzettend makkelijk. Maar wat ik vooral mooi vind is het strakke. Zoals je op de foto’s hierboven ziet zijn er allerlei kleine tegels en ook glasblokken gebruikt. Ik vind dit persoonlijk erg onrustig en druk. Als ik naar onderstaande afbeelding kijk als voorbeeld straalt dit voor mij zo veel rust en luxe uit, die sfeer wil ik ook heel graag. Het is gewoon mooi en strak en zoals je ziet ook prima te combineren met wat tegels. Ik denk trouwens wel dat ik een wit toilet persoonlijk mooier vind, maar het gaat meer om de wanden en vloer op deze foto.

Inspiratie voor een betonlook badkamer verbouwing
Foto van wooning

Betonlook zie je ook op onderstaande foto terug. Uit het artikel van vt wonen heb ik sowieso leuke tips gehaald. Ik vind de betonlook hier erg mooi, zeker gecombineerd met een vrolijk kleurtje en wit. Zoiets lijkt me echt heel mooi na onze badkamer verbouwing.

Inspiratie voor een betonlook badkamer verbouwing
Foto van vt wonen

Indeling

Naast de sfeer en look zou ik ook graag de indeling anders willen. Het liefst wil ik een bad en een douche. Nadat we in wat winkels rond hebben gekeken ontdekten we dat een goede oplossing zou zijn om dan achterin de badkamer een natte zone te maken met het bad op de plek waar het nu is (en dan wel minimaal 10cm breder!) en daarnaast een douche met een glaswand richting de rest van de badkamer. Het is niet erg dat als je doucht een beetje water in het bad valt en zo kan je wel een bad houden, maar ook een losse douche. Met een kind wat zo’n hekel heeft aan douchen wil ik namelijk wel heel graag een bad houden. Er zou dan een wastafel met lades naast of schuin tegenover de douche komen en het toilet blijft waar het nu is. Dan heb je een vele malen logischer indeling en veel beter gebruik van de ruimte die we hebben. Kijk hieronder maar naar de tekening die we hebben gemaakt voor de badkamer verbouwing.

Lees ook: verbouwing van de keuken

Plattegrond van ons plan voor de badkamer verbouwing

Wat is er voor jou belangrijk in een badkamer verbouwing?

Hoe zou ik onze nieuwe #badkamer inrichten? #inrichting #verbouwing #betoncire #modernebadkamer #betonlook

Dit bericht is een samenwerking

13 reacties

 1. Darling Doormat op september 5, 2019 om 9:53 am

  Jouw plannen lijken mij je van het, de strakke lijnen en minimalistische inrichting zoals op de foto’s brengen zo’n rust. Ik wens je alle succes toe, Maaike!

 2. lodi op september 9, 2019 om 8:37 am

  Toevallig schreef ik van de week waar je op kan letten bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer. Ik vond een dubbele wastafel heel belangrijk omdat we met twee volwassenen en twee kinderen zijn. Ik vind jouw plannen heel mooi, mooi strak. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.

  • Maaike op september 9, 2019 om 8:48 am

   Dank je! Grappig dat die meningen zo kunnen verschillen.

 3. Deborah op september 9, 2019 om 9:57 am

  Oh wauw dat is inderdaad wel even een verschil met hoe het nu is. Ik vind het ook wel mooi zo’n beton look. Geeft rust. Succes met je plannen voor deze verbouwing 🙂

 4. racheltjuh op september 9, 2019 om 10:03 am

  ik ben er weg van 😀 ziet er heel gaaf en mooi uit

 5. Nicole Orriëns op september 10, 2019 om 12:24 pm

  Ik vind een betonlook leuk, maar ik moet zeggen dat de ik oorsponkelijke badkamer ook erg leuk vond.

 6. José op september 11, 2019 om 6:53 pm

  Ik snap wat je bedoelt inderdaad, de huidige badkamer is inderdaad heel druk. De betonlook lijkt mij echt mooi! Zelf zou ik graag van het douchegordijn in mijn badkamer af willen.

 7. mamaishblog op september 12, 2019 om 10:58 am

  Wat leuk! Wij willen ook onze badkamer laten verbouwen. Ik ben fan van de betonlook! Go for it!!

 8. strongbodynl op september 18, 2019 om 8:35 pm

  Leuk die beton look! Lekker strak en geen onrust. Ik ben benieuwd naar het resultaat als het zover is!

 9. Gea op september 18, 2019 om 8:44 pm

  Wat een leuk idee voor de badkamer. Wij hebben het zwart, wit met grijze kleuren. Begin dit jaar ook veranderd.

 10. Amylia De Schepper op september 19, 2019 om 8:27 pm

  Vind de huidige badkamer nog wel meevallen, maar die nieuwe ziet er veelbelovend uit natuurlijk!

 11. Verbouwingsupdate 4: het toilet | Moe-dig! op februari 20, 2020 om 6:00 am

  […] schreef ik al over onze wensen voor de badkamer. Daar zijn we nog hard voor aan het sparen, maar ik heb met het online bestellen van de spullen zo […]

Laat een reactie achter