De titel zegt het eigenlijk al. De beslissing om te gaan verhuizen is genomen! We wonen fijn in dit huis, maar het is klein en heeft veel onderhoud nodig. Dus we gaan nu kiezen voor een makkelijker huis!

Waarom gaan we precies verhuizen?

We twijfelden natuurlijk al een tijdje en we merken op dit moment dat de voorkeur echt ligt bij een nieuw huis. Ik baal echt van de fijne omgeving en een aantal hele leuke mensen die we achter laten, maar in onze nieuwe omgeving kennen we ook een aantal mensen. Daarnaast is een grote vinexwijk gewoon makkelijker wonen en past beter bij de levensfase waarin we nu in zitten met 2 jonge kinderen.

Daarnaast willen we graag een huis met minder onderhoud en dat kunnen we in het Gooi simpelweg niet betalen. Dus zijn we toch verder gaan kijken. Ook is regio Utrecht dichterbij familie en zijn er vooral veel meer werkmogelijkheden voor mijn man.

En nu ons huis verkopen

Als eerste moeten we ons huis verkoopklaar maken. Dit betekent allerlei kleine klusjes afwerken en vooral heel veel opruimen en strak trekken. Morgen komt er een klusjesman eindelijk de douchedeur vervangen die al een jaar in de garage staat te wachten tot we toekomen aan hem plaatsen.

Verder zijn we aan het kijken welke verkoopmakelaar we willen hebben. Ik heb er een over de vloer gehad en ik vond haar prettig en fijn werken, maar ik wil hoe dan ook vergelijken. Dus daar afspraken voor maken.

Ook hebben we besloten een aankoopmakelaar te nemen. De markt is op dit moment erg snel en in onze situatie denk ik niet dat we snel genoeg kunnen handelen zonder hulp. Ik denk dat we blij worden van iemand die mee zoekt, mee kijkt en voor ons onderhandeld. Het kost wat extra geld, maar ik denk ook dat het ons een beter huis kan opleveren voor een goede prijs.

Wat ik ga missen

Ik merk wel dat ik het dubbel vind. Ik vind de locatie waar we nu wonen echt heel fijn. Paar minuten lopen van de hei, 5 minuten fietsen van het centrum. Fijne peuterspeelzaal waar Cas dus niet zal blijven tot zijn vierde en Ruub al helemaal niet komt. Ik vind dat echt jammer! Aan de andere kant zijn daar vast ook fijne plekken en komt het helemaal goed, maar het zijn absoluut nadelen aan hier weg gaan.

Het is wel erg spannend vind ik en er komt ontzettend veel op ons af. Ik merk dat het een hoop nadenkwerk kost en vooral een heleboel geregel. Ik heb echt dagen erbij gehad de afgelopen weken dat ik een hele lijst met telefoontjes heb moeten afwerken. Ook onze weekenden zijn dus nu echt even gevuld met veel klussen en opruimen. Doordeweeks kom ik daar toch niet echt aan toe met twee kleine kinderen. Binnenkort ook maar eens mensen vragen om hulp. Een dagje oppas of iemand die helpt met klussen helpt echt een hoop. Wie biedt zich aan?

15 reacties

 1. Merel op juni 9, 2017 om 5:34 am

  Spannende stap, maar denk dat je misschien beter nu kan gaan dan wanneer ze op de basisschool zitten. Hoewel kinderen flexibel zijn natuurlijk. Wel veel geregel, maar uiteindelijk voor het goede doel. Veel succes!

 2. cindy op juni 9, 2017 om 5:34 am

  OH dat lijkt me spannend zo alles klaarmaken en verhuizen. Geen ervaring mee want wij hebben gekozen om te verbouwen omdat we hier super graag wonen, ouders op nog geen 10min fietsen en een topwijk.

  • Maaike1982 op juni 9, 2017 om 5:51 am

   Dat kan ik me voorstellen dan! Wij zitten juist ver van familie nu en dat wordt niet om de hoek nog steeds maar wel stuk dichterbij al.

 3. irma op juni 9, 2017 om 5:58 am

  Wat een spannende stap die jullie zetten. Op jullie nieuwe plek komen vast ook veel nieuwe leuke mensen om een hoekje kijken, en een leuke peuterspeelzaal/school. Kom vast allemaal goed, al is het toch wat spannend 😉 Ik wens jullie heel veel succes!

 4. Bianca op juni 9, 2017 om 8:04 am

  Spannend, maar wel een leuke stap! Wens je heel veel succes 🙂 x

 5. Sandra op juni 9, 2017 om 12:55 pm

  Spannend! Ik heb zelf zo’n verschrikkelijke hekel aan verhuizen, dus ik snap de tegenzin ook wel. Maar ik denk dat als je eenmaal op een nieuw plekje gesettled bent, je ook weer heel blij gaat zijn. 🙂

 6. Deisy op juni 9, 2017 om 4:31 pm

  Oooh! Verhuizen en huis zoeken is inderdaad altijd een hele spannende periode. En inderdaad met heel veel stress haha. Doe rustig aan en probeer toch lekker van alles te genieten. Dan komt het helemaal goed met jullie toekomstige huis!

 7. Mariëlle | Me-licious op juni 9, 2017 om 5:20 pm

  Kan begrijpen waarom je dit heel spannend vind. Maar aan alles zitten leuk en mindere leuke dingen toch? Voor nu is dit gewoon de beste keuze en straks als je in je nieuwe huis woont zal dat ook wel zo voelen. Veel succes met het afronden van de klusjes en de verkoop!

 8. Fie, hola nova op juni 10, 2017 om 7:56 am

  Wat spannend! Heel veel succes!

  • Maaike1982 op juni 10, 2017 om 7:57 am

   Dank je!

 9. miryam op juni 12, 2017 om 1:04 pm

  Spannend zeg, een grote stap. Iets achterlaten en weg uit het vertrouwde is altijd lastig, maar ook wel heel gaaf om aan iets nieuws te beginnen. Ik wens jullie heel veel succes met deze stap en alles wat er bij komt kijken!

 10. […] zijn natuurlijk bezig met ons huis verkoopklaar maken. Om deze reden wilden we graag de zolderkamer wat meer inrichten. Er stonden een aantal dozen en […]

 11. […] Eigenlijk heel erg zonde, want het is wel een heerlijke buitenruimte. Nu we ons huis willen verkopen moeten we natuurlijk ook de tuin opknappen. Ik schreef al eerder een lange lijst met klussen die […]

 12. […] leuk om te lezen: Toen we 2 jaar geleden twijfelden over verhuizen schreef ik over dat […]

 13. Tag: I love Bussum | Moe-dig! op februari 13, 2020 om 9:11 am

  […] ben Maaike en ik woon sinds februari 2014 in Bussum. Ondanks dat we verhuisplannen hebben bevalt het me hier […]

Laat een reactie achter