Waarom draag ik mijn baby? Sinds de geboorte van Cas draag ik mijn kinderen al regelmatig. Verschillende systemen, draagzakken en doeken zijn de revue gepasseerd, hoewel ik niet iemand ben met een ontzettende stash met doeken heb ik wel een aantal verschillende opties.

Een kinderwagen vind ik soms ook erg handig, maar dragen doe ik het liefst. En wel om in ieder geval de volgende 10 redenen:

 1. Het is handig. Je hebt, zeker als je baby op je rug zit je handen vrij en je hoeft niet met een kinderwagen te slepen of te manoeuvreren tussen allerlei kleine dingen door.
 2. Een pasgeboren baby heeft mama heel dichtbij inclusief bekende geluidjes en dat is juist waar ze behoefte aan hebben zo klein.
 3. Prikkels kunnen beter gereguleerd worden doordat je baby zich beter kan afsluiten.
 4. Het is gezellig en knus. Lekker je baby tegen je aan en veel contact is gewoon fijn.
 5. Ruub (en Cas ook toen hij kleiner was) ontspande heel erg als hij gedragen wordt. Ruub valt ook regelmatig in slaap in de doek, Cas  na een maand of 3 zelden overigens, hij vond het wel heel fijn.
 6. Je neemt een doek en zeker een drager, veel makkelijker mee als je kindje al loopt, maar nog niet alles kan lopen.
 7. Het is goed voor de hechting om je baby veel bij je te dragen.
 8. Je past samen onder een grote paraplu als het regent.
 9. Je hebt een heleboel ontzettend leuke doeken en dragers
 10. Het is zo makkelijk om te troosten. Een voorbeeldje, Ruub krijgt momenteel 4 tanden tegelijk en voelt zich dus niet fijn en huilt veel, maar niet als ik ga wandelen met op mijn rug, dan is hij stil en ontspannen.

Hebben jullie je baby wel eens gedragen met een doek of draagzak? En waarom draag jij je kind wel of niet?

18 reacties

 1. Nicole Orriëns op juni 13, 2017 om 8:38 am

  Ja absoluut! Ik vond dat geweldig. De baby werd heerlijk gekoesterd en ik kon nog wat in het huishouden doen ook. En in de winter was het ook nog eens lekker warm ; )

 2. Cassandra op juni 13, 2017 om 7:59 am

  Dragen is zeker handig, vind het heel jammer dat mijn dochter het niet fijn vond

  • Maaike1982 op juni 13, 2017 om 8:35 am

   Dat kan ik me voorstellen! Dat had ik al toen mijn peuter nooit met gedragen wilde worden.

 3. Zineb op juni 13, 2017 om 10:33 am

  Ik ben altijd gedragen als baby dus zal ik dit ook voor mijn eigen kindjes doen.

  Love Always,

  Zineb

 4. Fleur op juni 13, 2017 om 8:49 am

  Ik heb het bij de eerste wel geprobeerd, maar die ging er heel hard van huilen, dus heb ik het maar gelaten en bij de tweede niet eens geprobeerd, maar ik snap wel dat het heel fijn kan zijn

  • Maaike1982 op juni 13, 2017 om 8:58 am

   Ja dan houdt het een beetje op. 😉

 5. Marjolein op juni 13, 2017 om 9:51 am

  Ik zie veel voordelen, maar is dit niet ongelooflijk belastend voor de rug? Zelf heb ik een slechte onderrug en ben altijd bang dat ik meer last ervan ga hebben dan genot.

  • Maaike1982 op juni 13, 2017 om 8:38 am

   Als je een goede doek of drager (geen babybjorn of anders onergonomische dragers) hebt valt het wel mee. Je kindje zit heel dicht tegen je aan en dat scheelt echt een stuk. En het draagt veel lichter als op je arm in ieder geval.
   Als je een slechte rug hebt zou je het denk ik moeten uitproberen. Best kans dat het goed gaat, maar dat kan ik niet inschatten.

 6. Rosita op juni 13, 2017 om 11:05 am

  Ik had een draagzak toen mijn zoon net geboren was om hem de trap af te dragen. Later kon dat niet meer omdat hij te zwaar werd en werd mijn kinderwagen mijn grote vriend. Binnenshuis had ik hulp nodig van anderen. Dus ik was blij toen hij zelf ging kruipen haha

  • Maaike1982 op juni 13, 2017 om 11:10 am

   Dat kan ik me dan goed voorstellen!

 7. Amylia De Schepper op juni 13, 2017 om 7:20 pm

  ziet er gewoon ook super gezellig uit!

 8. layla op juni 15, 2017 om 3:53 pm

  Ik vind dragen voor mezelf onhandig. een kinderwagen vind ik veel fijner zodat ik meer spullen en mijn tas in kwijt kan.

  • Maaike1982 op juni 15, 2017 om 5:53 pm

   Grappig die verschillen in voorkeuren juist.

 9. Sheila op juni 17, 2017 om 8:56 pm

  Ik wissel af. Ik ben net begonnen met dragen. Eerder vond ik niet fijn, omdat ik nog teveel last had van de keizersnede. En ben dus nog niet zo snel met een geweven doek. Als ik tussendoor moet voeden, vind ik het een heel gedoe als ik de hele dag op pad ben. En als ik de hele dag op pad ben, vind ik het fijn dat er spullen onderin de wagen kunnen. Wel een groot voordeel. Maar ik vind een doek sowieso erg prettig. Mijn zoontje vond het niet heel lang prettig. Hij kon lopen met bijna 11 maanden en wilde dus niet anders meer.

  • Maaike1982 op juni 17, 2017 om 6:58 pm

   Ik wissel ook af hoor, zeker als er veel spullen mee moeten inderdaad of als het erg warm is. Maar het is gewoon fijner om te dragen meestal.

 10. Ben ik een eco hippie? | Maaike schrijft op op december 6, 2018 om 11:20 am

  […] deel met een lepeltje en geprakt of gepureerd. Net hoe het uitkomt en wat hem het best bevalt. Ik draag Ruub veel en dat heb ik bij Cas ook gedaan totdat hij dat niet meer wilde. Wel vind ik de buggy […]

 11. […] Lees ook: Waarom draag ik? […]

 12. Tag: draagdinsdag | Maaike schrijft op op maart 23, 2019 om 3:02 pm

  […] zo fijn. Ik werd door Charlotte getagd voor deze draagdinsdag tag. Ik schreef al eens eerder over dragen, maar lees je toch ook mee naar mijn […]

Laat een reactie achter