Maanden geleden, met kerstmis om precies te zijn, kregen M en ik een nachtje oppas en wat budget om iets leuks te doen cadeau van mijn schoonmoeder. Door onze verhuizing en starten met werk kwam het er niet eerder van, maar afgelopen weekend zijn we wel weg geweest. Een nachtje weg zonder kinderen is echt heel fijn. Wij kwamen er echt even van bij.

Ons plan

Oorspronkelijk hadden we een heel ander plan. We gingen eindelijk weer eens uit. Eerst heerlijk samen uit eten en daarna naar een feest waar ook vrienden van ons heen gingen. Daarna lekker in ons eigen bed kruipen. Doordat oma hier sliep konden we desondanks wel uitslapen.

En toen werd Ruub ziek… Niet ontzettend ziek, maar hij had wel koorts en hoestte zichzelf vaak wakker. Hij was donderdag en vrijdag gewoon naar de opvang geweest en dat ging ook. Mijn schoonmoeder zou bij ons thuis oppassen en die kent Ruub ook goed, dus we hadden geen reden om de geplande avond uit te verplaatsen. Behalve dan dat ik in de nacht van vrijdag op zaterdag uiteindelijk door zijn onrust van half 12 tot half 5 heb geslapen. M gelukkig een heel stuk meer (ongeveer het dubbele zelfs), maar ik was echt te moe voor een feestje tot laat en de volgende ochtend waarschijnlijk een kind vroeg wakker. M was ondanks zijn lange nacht slaap ook erg moe. Tijd voor plan B dus.

Na een hoop getwijfel over wat we nou wilden bedachten we dat we een nachtje weg samen nodig hadden. Oppas was geregeld en het was tijd voor elkaar en voor slapen. En dat terwijl de kinderen het fijn hadden met oma thuis. Gezien de beperkte tijd sloegen we snel aan het googlen en kwamen op booking.com B&B Zo heerlijk rustig in Bunnik tegen. Een heerlijk luxe studio met sauna en bubbelbad. Ook zelf had de kamer koffie en thee faciliteiten (nespresso en betjeman&barton thee) en een heerlijke boxspring.

[easy-image-collage id=4057]

Omdat we eigenlijk wel graag gebruik wilde maken van de kamer (meer foto’s staan op booking.com, ik heb alleen deze gemaakt) hadden we bedacht dat we naar de nieuwe jumbo gingen in Leidsche Rijn centrum en daar een hoop lekkere dingen gingen kopen voor het eten.

Onze avond

Toen we de studio binnen kwamen zagen we hoe mooi en ruim hij is. Een prachtige foto op iets wat op vloerbedekking leek en de badkamer was prachtig. Een mooi bubbelbad waar we samen in pasten. Een sauna die we gezien de temperatuur wel overgeslagen hebben en een ruime regendouche. Ook waren er lekkere doucheproducten van rituals aanwezig. Het bed was iets zachter als ik gewend ben, maar zeker comfortabel en ik wil nog steeds weten welk merk dit kussen was, hij lag heerlijk.

In de avond hebben we heerlijk gegeten met allerlei hapjes waaronder wraps, carpaccio, Franse kaas en een beetje brood. Glas wijn erbij en het was een perfecte avond. Samen inderdaad in bad geweest, maar ook heerlijk vroeg gaan slapen, we waren zo moe. De volgende ochtend kregen we een ontbijtje op onze kamer en daarmee sloten we ons nachtje samen af.

Waarom een nachtje weg zonder kinderen zo fijn is

  1. Je hebt echt tijd voor elkaar.
  2. Je hoeft even niks, niet te zorgen, niet op tijd te eten en niet op te letten. Instant ontspanning.
  3. Als je thuis bent en je kinderen niet thuis zijn liggen er nog 100 klusjes die je zou kunnen doen.
  4. Uit jezelf wakker worden is zo fijn (in ons geval al om 7 uur overigens).
  5. Je kan gewoon alleen naar de wc.
  6. Je kan een boek lezen.
  7. Samen een gesprek voeren zonder tussendoor gestoord te worden door Mama! Of Papa??? is zo ontzettend fijn.
  8. Je slaapt zonder dat je je kind hoort hoesten.
  9. Had ik al gezegd dat je eindelijk echt tijd voor elkaar maakt?

Hoe was het?

Als je het bovenstaande leest weet je het antwoord vast al. Heerlijk! We zijn eigenlijk maar 16 uur van huis geweest, maar we genoten. We zijn uitgerust en hebben echt tijd voor elkaar gehad. Nogmaals bedankt voor het oppassen als je dit leest, we waren er echt ongelooflijk blij mee.

1 reactie

  1. […] Lees ook: waarom een nachtje weg zonder kinderen heerlijk is. […]

Laat een reactie achter