Er zijn zo veel telefoon aanbieders en abonnementen, maar wat is nou een goede keus voor jou. Of voor mij natuurlijk. Eén ding doe ik tegenwoordig sowieso en zal ik jou ook adviseren. En dat is een sim only abonnement nemen. Zeker als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten is dit haast noodzakelijk.

Wat vooraf ging…

Een jaar geleden verkochten we ons huis en kochten we een nieuw huis. Natuurlijk hadden wij een hypotheek hiervoor nodig dus gingen we praten bij een hypotheekadviseur.

In ons geval hadden we een wat ingewikkelde situatie doordat ik eerst wel en tijdens de aanvraag niet meer een uitkering had. Complex dus maar gelukkig wel allemaal gelukt.

Slechts 4 jaar daarvoor hadden we ook een hypotheek aangevraagd en daar hebben we van geleerd. Roodstand moet uit en alles wat maar enigszins op een schuld lijkt moet er uit. Gelukkig bij ons geen probleem, maar wel iets om op te letten.

Lees ook: huis verkopen of verbouwen

Bureau krediet registratie

Als je een lening of hypotheek afsluit wordt je gecheckt bij het bkr. Dat staan al je schulden geregistreerd en die drukken op het bedrag wat je mag lenen. Sinds ruim een jaar staan ook mobiele telefoons geregistreerd die je krijgt bij een abonnement. Dat is effectief een schuld want dat betaal je gedurende de looptijd van je abonnement af. Vervelende hiervan is dus dat dit op je hypotheekbedrag drukt.

Sinds ik dit weet koop ik dus liever een losse mobiele telefoon die zolang mee gaat als lukt en heb ik een sim only abonnement erbij. Groot voordeel naast geen registratie bij het bkr vind ik dat je maandlasten lager zijn. Dat vind ik gewoon erg prettig.

Hypotheek rond krijgen

Als je geen standaard situatie hebt kan een hypotheek afsluiten dus soms best een uitdaging zijn. Alles zo goed mogelijk regelen voordat je aanvraag start scheelt heel erg. Dingen waar je hierbij aan kunt denken zijn:

  • Rood standen uit zetten.
  • Alle papieren over spaargeld inkomens, schulden (ook studieschuld), intentieverklaring en uitkeringen verzamelen en bij elkaar leggen.
  • Checken bij het bkr of je niet toch een registratie hebt en zo nodig deze verwijderen door de schuld af te lossen en dit door te laten geven.
  • Zorgen dat je telefoonabonnement een een sim only abonnement is zodat dit geen obstakel is.
  • Voordat je een huis koopt goed uitzoeken wat je eigenlijk kan lenen zodat er geen onverwachte tegenvallers zijn.

Lees ook: we zijn verhuisd!

Deze dingen hebben ons erg geholpen om ondanks de problemen toch een hypotheek af te sluiten. Een goede adviseur hielp overigens ook heel erg. Wat zijn jouw tips voor een snelle en goede hypotheek?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met t-mobile.

Laat een reactie achter