In de afgelopen tijd heb ik allerlei luiers mogen testen, deels een testpakket wat ik mocht lenen van bamboobaby, deels lenen van vrienden die ook wasbare luiers gebruiken. Zo fijn, want ik heb dus een hele lijst met luiers die ik graag wil reviewen. Hoog tijd dus voor mijn ervaringen met de wasbare luier van Imse Vimse! In deze review heb ik het over zowel de all-in-one als de snap-in-one.

[easy-image-collage id=3309]

Werking

Omdat in deze review ik twee verschillende luiers van dit merk review doe ik dit natuurlijk even in tweeën.

All in one

Een all in one luier is een luier waarbij de absorberende stoffen en de waterdichte stof aan elkaar vast zitten. In de onderstaande afbeelding kan je dit goed zien.

Ik kan nog veel meer over de werking vertellen, maar volgens mij zegt deze afbeelding alles.

Snap in one

De andere versie wasbare luier van imse vimse die ik in huis heb gehad was de snap in one. Dit is een zelfde systeem als bijvoorbeeld de BestBottom of peenut luier. Bij deze luier heb je een overbroekje waar je losse inleggers in klikt en deze kan je verwisselen. In principe heb je dan dus minder overbroekjes nodig als bij een all in one luier, dan moet je gewoon de hele luier verwisselen. Hieronder zie je de binnenkant

[easy-image-collage id=3301]

Voordelen

 • Een groot voordeel van deze de wasbare luier van imse vimse is dat ze heel slank en smal tussen de benen vallen. Hieronder een foto van de pocket van little lamb, de BestBottom en als onderste de imse vimse luier. Je ziet dat hij ongeveer even breed is als BestBottom, maar wel veel dunner. Dat is wel fijn voor kleine baby’s

[easy-image-collage id=3310]

 • Geproduceerd in Turkije dus geen kinderarbeid of slechte arbeidsomstandigheden. Het is een Zweeds merk.
 • Bij de productie worden geen chemische producten of insecticiden (organisch katoen) gebruikt. Ze hebben OEKO-TEX® Standard 100 klasse 1 voor baby producten.
 • Meerdere maten dus vaak mooie pasvorm.

Nadelen

 • Direct het belangrijkste nadeel, ik vind de absorbtie van de wasbare luier van imse vimse beperkt. Voor kleine baby’s zal het goed werken, maar ik moest eigenlijk vaker verschonen als ik fijn vind (om de 2 uur zeker) en dat is niet prettig.
 • De losse strips van het klittenband vind ik vrij smal.
 • Ik vond deze luiers ook niet makkelijk te boosten met extra inleggers, dan kreeg je snel ruimte omdat er teveel in de luier zat.

 Specificaties

Maatvoering

All in one:
Preemie: 2,5-5 kg
Small: 4-8 kg
Medium: 8-11 kg
Large: 11-16 kg

Snap in one:
Verstelbaar van 4-16 kg

Materialen

All in one: Stay dry fleece, biologisch katoen en pul
Snap in one: Katoen en bamboe mix en overbroekje van pul.

Prijs

All in one: €21,95
Snap in one: €25,95 (overbroekje met 2 inleggers)

Waar te koop?

Imse vimse is onder andere te koop bij Bamboobaby enbol.com
[easy-image-collage id=3311]

15 reacties

 1. Lodi op november 13, 2017 om 12:03 pm

  Duidelijk review. Ik heb nooit wasbare luiers gehad.

 2. Merel op november 13, 2017 om 2:06 pm

  Goede review. Ik vind het toch jammer dat we nooit de wasbare luiers hebben kunnen proberen hier. Fijn trouwens dat ze eerlijk worden geproduceerd.

 3. Melissa Krijns op november 13, 2017 om 2:08 pm

  Wat een goede review, Ik zal het vertellen aan vriendin

 4. Nicole Orriëns op november 13, 2017 om 2:40 pm

  Ze zien er bijzonder leuk uit! Lekker fleurig. Bljiven ze ook zo mooi in de was?

  • Maaike op november 13, 2017 om 2:42 pm

   Ja, de buitenkant wel. De inleggers of binnenkant wil wel eens vlekken houden, maar ook dat gaat er meestal vrij goed uit is mijn ervaring.

 5. julia op november 13, 2017 om 8:05 pm

  nooit gebruik van wasbare luiers gemaakt. vond het altijd erg fijn om de vieze luiers niet weer door mijn handen te hebben. heb wel het idee dat het nu meer in opkomst is. wel een goed ding

 6. Joland op november 13, 2017 om 10:00 pm

  Nuttige review. Bij de imse aio heb je trouwens bijpassende boosters, in bot vorm, die wel goed kunnen zonder te kieren.
  Ik heb overigens niet die ervaring dat ze slecht zijn bij te boosten, door de dubbele lekgoot vind ik juist dat het makkelijk ging. Bij ons was het de pasvorm die lekkage gaf, met 2 stevige meiden waren ze te smal 🙂

 7. Ellen op november 14, 2017 om 4:22 pm

  Ik vroeg mij altijd al af hoe dit in zijn werk ging. Ik vind het patroontje wel heel tof dan een gewone luier.

 8. Fleur op november 14, 2017 om 11:22 pm

  Helaas zijn niet alle wasbare luiers even prettig. Ik vind het printje wel erg leuk

  • Maaike op november 15, 2017 om 6:55 am

   Nee klopt, ik heb ook heel duidelijk voorkeuren en deze past minder bij mijn kind.

 9. Madelon op november 16, 2017 om 9:29 am

  Fijne en eerlijke review Maaike. Ik maak zelf gebruik van wegwerp luiers voor Emma

 10. Malou op november 16, 2017 om 1:56 pm

  Ik was heel benieuwd naar deze luiers, maar wat jammer van de absorptie!

  • Maaike op november 16, 2017 om 2:33 pm

   Ja zeker, zou persoonlijk voor iets anders kiezen daardoor.

 11. Marieke op november 16, 2017 om 9:11 pm

  Wat een onwijs leuke printjes zeg! Ik word hier echt helemaal blij van 🙂

 12. […] Imse Vimse […]

Laat een reactie achter