De derde review van wasbare luiers voor je. Deze keer de tweedelige wasbare luier little lamb. Dit merk verkoopt ook pocketluiers, maar deze ken ik niet, dus dit gaat enkel over de tweedelige luier.

Werking

Deze luiers zijn tweedelig. Dit betekent dat je eerst een voorgevormde losse luier aan trekt en daar overheen een overbroekje. Het werkt vrij simpel in de basis, maar het zijn dus wel meer handelingen bij het aantrekken. Little lamb werkt in 3 maten bij hun tweedelige luiers waardoor de pasvorm zo goed mogelijk is.
De luiers zijn er zowel in bamboe als katoen. Ik heb hier beiden in huis en ik vind de bamboe luier prettiger. Ze zijn iets zachter en absorberen meer.
Maat 1 heeft een losse extra inlegger erbij, maat 2 en 3 heeft hem ingenaaid voor extra absorptie.

 

 

 

Voordelen

 • Tweedelige luiers zijn minder lekgevoelig als all-in-ones, pocketluiers of snap-in-ones.
 • Little lamb is een budgetvriendelijk merk zeker als je direct bij hen koopt tijdens de sale.
 • Engels familiebedrijf wat in Turkije produceert, oeko-tex gecertificeerd.
 • Keuze uit bamboe of katoenen voorgevormde luiers.
 • Door de 3 maten past de luier iets makkelijker als met verstelbare luiers.
 • Dubbele lekgootjes bij de overbroekjes.
 • Maat 2 past zowel C als R prima, bij R houdt hij wel veel langer

Nadelen

 • De overbroekjes zijn van redelijk dunne stof gemaakt. Ze werken prima, maar ik kan me voorstellen dat de levensduur wat korter is.
 • Ik vind deze budgetluier minder goed absorberen als de duurdere soorten.
 • Het is een erg dik pak aan de billen, zelfs bij een driejarige, laat staan bij een baby.
 • Doordat je verschillende maten moet kopen ben je uiteindelijk niet heel veel goedkoper uit.

Specificaties

Maatvoering
 • Maat 1: 3kg tot 9kg.
 • Maat 2: 9 kg tot 17 kg.
 • Maat 3: vanaf 16kg
Materialen
 • Bamboe luier: 90% bamboe, 10% microfiber
 • Katoenen luier: 90% katoen, 10% microfiber
 • Overbroekje: 100% polyester met pul gelamineerd
Prijs
 • Bamboe luier €10,75
 • Katoenen luier €10,50
 • Overbroekje €10,95

Er zijn op diverse plekken pakketten te koop waarbij je per luier minder koopt. Ook heeft little lamb zelf een paar keer per jaar sale waarbij de kortingen hoor oplopen. Dat is de moeite waard om op te wachten dus.

Waar te koop?

13 reacties

 1. cindy op juli 6, 2017 om 9:24 am

  Ik ben fan van Little Lamb maar ik combineer ze met Petit Lulu overbroekjes omdat die zo’n leuke printjes hebben!

  • Maaike op juli 6, 2017 om 9:25 am

   Die ken ik niet, moet ik toch ook ergens vandaan halen binnenkort. 😉

 2. Carli op juli 6, 2017 om 12:07 pm

  Ik heb zelf nog geen kids maar als ik zo de verschillende mom-blogs lees ben ik altijd onder de indruk van over hoeveel ik nog ga moeten nadenken als het zo ver is. Tot een paar maanden geleden kende ik ook niks anders dan Pampers Het broekje lijkt inderdaad wel een heel dik pak maar wel de moeite om ooit uit te proberen.

  • Maaike op juli 6, 2017 om 10:18 am

   Ja het scheelt gewoon heel veel in kosten en voor het milieu!

 3. Riemke op juli 6, 2017 om 12:38 pm

  Ik ben heel blij met m’n 2 delig set. Wel ben ik bij mn oudste veel eerder dan 9 kilo over gegaan op maat 2 en just bij mn jongste bij 10 weken (5 kilo) al.

  Ik heb nooit last van lekkage en m’n oudste heeft de luier, met booster, snachts 14 uur aan.

  Omdat de jongste nu ook maat 2 heeft heb ik een paar all-in-one’s. Helaas, die lekken door. Het overbroekje bij 2 delig werkt dus erg goed.
  Het is een dik pak, maar de jongens hebben er geen last van. Gewoon een broek een maatje groter.

  • Maaike op juli 6, 2017 om 12:39 pm

   Ja groter of rekbaar broekje scheelt een hoop, toch vind ik iets slankere luiers fijner. Ik gebruikte maat 2 inderdaad ook al eerder nu je het zegt al.

 4. Priscilla op juli 6, 2017 om 10:36 pm

  Ik heb zelf nog geen kinderen maar ik kan me niet voorstellen dat ik dit ga gebruiken. Ik weet ’t niet. Ik snap dat luiers ontzettend milieubelastend zijn omdat ’t een wegwerpvoorwerp is maar ik gebruik ook geen uitwasbare maandverband. Dat zijn dingen die mij gewoon te ver gaan. Nouja, zo denk ik er nu over… maar ik weet natuurlijk niet wat de toekomst me brengt. Ik zie namelijk wel veel financiële voordelen in wasbare luiers.

  • Maaike op juli 7, 2017 om 5:18 am

   Het hoeft natuurlijk ook niet, maar weten wat de mogelijkheden zijn is niet onhandig toch?

 5. alexa op juli 6, 2017 om 10:30 pm

  Ik heb geen kinderen en ook geen vriend maar ziet er wel praktisch uit!

 6. esther perfors op juli 7, 2017 om 3:34 pm

  Geen ervaring mee maar supergoed, de keuze die jij maakt en dat zou ik ook zeker een volgende keer doen!

 7. Liset op juli 10, 2017 om 12:36 pm

  Het is inderdaad nogal een dikke berg die je als baby meezuilt aan je billen ;). Voordeel is natuurlijk dat het duurzaam is, maar uit ervaring weet ik wat er in de luier kan komen te zitten en als ik dat iedere keer moet gaan legen en wassen, dan ben je zo een paar uur verder. Acht keer per dag een nieuwe omdoen vind ik nogal een dure aanschaf met zulke luiers en je gaat het natuurlijk ook merken in de kosten voor de energie die de wasmachine laat draaien ;). Wel mooi dat je de keuze hebt, maar ik denk dat het niets voor mij zou zijn in de praktijk.

  • Maaike op juli 10, 2017 om 1:35 pm

   Ik denk dat je het werk overschat. Met inlegdoekjes die je weg kan gooien als er in gepoept is (en zo niet mee kunt wassen) gooi je de ergste troep weg en de rest doet de wasmachine eigenlijk gewoon. De kosten zijn flink lager als wegwerpluiers ook als je de kosten van het wassen meerekent. Volgens milieucentraal (https://www.milieucentraal.nl/bewust-winkelen/spullen-en-diensten/luiers/) scheelt het zon 500 euro als je de wasbare luiers maar voor een kindje gebruikt, ik gebruik veel luiers nu voor de tweede keer, dus reken maar uit.
   Als je het niet ziet zitten zou ik het zeker niet doen, maar een heel deel van wat je zegt klopt niet.

 8. Hoe gebruik je wasbare luiers? | Maaike schrijft op op februari 17, 2019 om 9:18 am

  […] 24 wordt geadviseerd als je fulltime wasbare luiers wilt gebruiken. Tweedelig zoals bijvoorbeeld little lamb waarbij je een losse luier en een overbroekje hebt of een luier waar alles bij elkaar zit, een all […]

Laat een reactie achter