Een aantal weken geleden had ik op de facebookpagina van LieveLuiers gereageerd dat ik een printje van een luier die in een limited editie in het assortiment kwam. De Classic Jurassic van thirsties. Ik kreeg daarop een berichtje van LieveLuiers of ik zin had om deze te testen en een artikel over te schrijven op mijn blog. Maar natuurlijk! Graag! Hierbij kreeg ik de keus of ik een pocketluier wilde testen of de Duo Wrap. Aangezien ik momenteel om kom in de overbroekjes en juist graag wat meer simpele luiers om om te doen wilde hebben koos ik voor de thirsties one size pocket.

Werking

Zoals ik al zei is deze thirsties luier een pocketluier. Hierbij doe je inleggers of boosters in een vak van de luier voordat je deze bij je kindje om doet. De binnenkant van de luier zit fleecelaagje in voor een droog gevoel. Je kan in de pocket van de luier doen wat jij prettig vind om te gebruiken. Standaard krijg je er twee inleggers bij, een newborn inlegger van 3 lagen 100% polyester microterry en een fullsize inlegger 5 lagen hennep jersey. Deze kan je ook met een drukknoopje aan elkaar klikken als je ze beiden tegelijk wilt gebruiken.

Als je meer wilt lezen over werking van wasbare luiers kan je dit artikel lezen.

[easy-image-collage id=3951]

Voordelen

 • Dit is een vrij slanke luier om de billen heen.
 • Ik vind deze luier een opvallend goede absorptie hebben voor een pocketluier. Mijn ervaring is toch dat ik hier snel lekkage mee heb, maar deze hield makkelijk 4 tot 5 uur. Wel met beide inleggers overigens bij Ruub, maar dat vind ik eigenlijk wel prima.
 • Erg sterk klittenband dat goed sluit, maar ook goede wastabs heeft zodat hij niet aan de was gaat plakken.
 • Ook mogelijk om een versie met drukknopen aan te schaffen als je dat prettig vindt.
 • Geproduceerd in de Verenigde Staten met eerlijke productie.
 • Dubbele lekgootjes.
 • Ik denk dat deze luier ook echt prima past bij zowel kleine baby’s als grotere kindjes. Door de verschillende mogelijkheden qua inleggers past ook de absorptie zich mooi aan.
 • Twee openingen in de luier waardoor de inleggers er zeker uitkomen in de was.

[easy-image-collage id=3952]

Nadelen

 • Pocketluiers moet je in zijn geheel wassen als hij gebruikt is. Je hebt dus relatief veel luiers nodig om genoeg luiers te hebben, dus vrij prijzig.
 • Ik vind de luier wel vrij breed vallen tussen de benen.

Specificaties

Maatvoering

De thirsties one size pocket past van ongeveer 4 tot 18 kg afhankelijk van de bouw van je kindje.

Materialen

De luier is gemaakt van PUL met een binnenlaag van microfleece. De newborninlegger 3 lagen 100% polyester microterry. De ‘full size’ inlegger bestaat uit 5 lagen hennep jersey (55% hennep en 45% biologisch katoen).

Prijs

€24,95 voor zowel de luier als de inleggers samen.

Waar te koop

De thirsties one size pocket is in Nederland alleen te koop bij LieveLuiers.

Kortingsactie

LieveLuiers heeft deze week een kortingsacties op de thirsties onze size pocket luiers. Zowel op die met velcro als die met drukknopen krijg je vanaf 6 tot 13 mei de 10% korting!

Psst… en aanstaande dinsdag bestaat mijn blog 1 jaar en mag ik van LieveLuiers er ook nog eentje weggeven. De kleur maak ik dan pas bekend…

[easy-image-collage id=3955]
Deze blog is geschreven in samenwerking met LieveLuiers.

4 reacties

 1. Maeike op mei 6, 2018 om 7:15 pm

  Helemaal eens met je review, hier ook fan, vooral vanwege de dubbele lekgootjes:)

  • Maaike op mei 6, 2018 om 6:20 pm

   Fijn dat je het eens bent! Goed om te horen!

 2. […] Thirsties […]

 3. […] zondag schreef ik al een uitgebreide review over de wasbare luier thirsties one size pocket. Een erg fijne luier! Wil je deze in een heerlijke […]

Laat een reactie achter