Ik zei het al in de blog over luiers die ik nu gebruik, ik wil heel graag verschillende wasbare luiers gaan reviewen. Er is zo ontzettend veel keus qua wasbare luiers en ik denk dat mijn ervaring met verschillende luiers iets toe kan voegen. Ik gebruik al langere tijd wasbare luiers, maar ik ben de laatste tijd redelijk vast aan twee soorten luiers omdat die me bevallen. Vandaag de eerste daar van, de totsbots peenut pads en wrap.

Werking

De peenut pads en wrap zijn losse inleggers met drukknopen die je in een overbroekje kunt klikken. Je hebt een grote en een kleine inlegger en het idee is dat je dan steeds meer kan toevoegen. Je begint met de kleinste inlegger, daarna de grote en als laatste beiden samen. Het voordeel van deze wrap is dat je er ook een tweedelige luier in kunt doen voor bijvoorbeeld ’s nachts.

Je hebt in principe aan een stuk of 6 wraps genoeg, want je kunt de vuile pads in de was gooien en dan nieuwe in de wrap klikken en deze zo de hele dag gebruiken.

totsbots peenut

Voordelen

 • De voordelen van deze luier zijn voor mij dat hij prima een uur of 4 houdt bij R overdag. Dat vind ik een prettige tijd om een luier om te houden.
 • Het systeem is relatief goedkoop voor dit merk luiers, je hebt aan 20 pads en 6 overbroekjes genoeg om overdag volledig te kunnen gebruiken.
 • Je kunt de overbroekjes ook over een tweedelige luier als de totsbots bamboozle gebruiken. Dit maakt het systeem flexibel.
 • Volgens totsbots zelf zijn zij de enige fabrikant van luiers die oeko tex 100 gecertificeerd is. Ze worden in Groot Brittannië gemaakt en dus in een eerlijke omgeving.
 • Erg leuke printjes te koop.

Nadelen

 • De totsbots peenut  luiers zijn relatief duur.
 • Je moet deze luier behoorlijk precies aan doen. Ik merk dat ik echt heel erg op moet letten, meer als bij andere luiers.
 • Bij dikke spekbeentjes zoals die van R zit deze luier fijn, maar ik kan me voorstellen dat dit bij slankere kindjes minder goed zit. Bij C, die een stuk slanker is past de wrap echt niet lekker meer, ondanks dat hem qua gewicht nog prima zou moeten kunnen dragen.
 • Geen dubbele lekgootjes bij de benen.

Lees ook: hoe gebruik je wasbare luiers? of meer over zwemluiers.

Specificaties

Maatvoering

De peenut pads kan je de hele luierperiode door gebruiken, de totsbots peenut wraps zijn in 3 maten. maat 1: 2,7 – 8 kg, maat 2: 4 – 16 kg en maat 3: +16 kg. Ik vond tot een maand of 6 (7,5 kg ongeveer) maat 1 wel prettig, daarna was maat 2 fijner, maat 3 heb ik geen ervaring mee.

Materialen

 • Pads: 2 lagen bamboeviscose met een microvezel tussenlaag
 • Wrap: 100% polyester met PUL binnenzijde

Prijs

 • Pads: 11,95
 • Wrap: 21,95
 • Set van 1 wrap en 1 set pads: 29,95 (Effen) of 32,95 (print)

Waar te koop?

Onder andere bij:

Hebben jullie ervaring met wasbare luiers en deze in het bijzonder? Zijn er dingen die je mist in deze review? Is er merk wat ik echt zou moeten uitproberen volgens jullie?

Mijn ervaring met de #wasbareluier van #totsbots. #duurzaam #zerowaste #realnappies #totsbotspeenut

15 reacties

 1. sabine | so far so Sabine op juni 11, 2017 om 8:42 am

  Dit is niks voor mij, maar ik vind het wel super goed omdat het goed is voor het milieu! Ik ga helaas gewoon voor de wegwerpluiers.

  • Maaike1982 op juni 11, 2017 om 8:47 am

   Als je het echt niet ziet zitten inderdaad gewoon niet aan beginnen hoor! Dan werkt het niet goed ook denk ik.

 2. Sandra op juni 11, 2017 om 6:58 am

  Wat een grappig systeem. Ze bedenken steeds handigere dingetjes he.

  • Maaike1982 op juni 11, 2017 om 6:58 am

   Ja zo fijn!

 3. Judith op juni 11, 2017 om 7:55 am

  Ik had wasbare luiers, en dan zo een bamboo inleg die je weg kon gooien. Super fijn.

 4. Cassandra op juni 11, 2017 om 8:24 am

  Ik heb ze nog nooit gebruikt, heb ze wel liggen trouwens, eens van een vriendin gekregen, maar toch nog niet de motivatie gehad om de te gebruiken haha

  • Maaike1982 op juni 11, 2017 om 8:33 am

   Het valt echt wel mee! Gewoon eens proberen!

 5. Fleur op juni 11, 2017 om 9:18 am

  Toen mijn meiden klein waren, had je ze nog niet echt. Het was kiezen tussen katoenen luiers of wegwerp. Wij hebben voor het laatste gekozen. Maar gelukkig ligt die tijd nu ook achter ons

 6. esther perfors op juni 11, 2017 om 11:29 am

  Ik heb ze niet gebruikt, toen Bloem klein was bestonden ze nog niet en bij Jip gewoon niet gedaan. Terwijl het wel echt iets voor mij is dus gemiste kans….Beter voor je kind en voor het milieu!

  • Maaike1982 op juni 11, 2017 om 11:31 am

   Ja ik vind het echt fijn werken, het is goedkoper en inderdaad veel beter voor het milieu. Win/win dus!

 7. Eline op juni 11, 2017 om 11:21 pm

  Wat een handige review heb je geschreven! Enig idee wat je zoontje zelf fijner vindt?

  • Maaike1982 op juni 12, 2017 om 4:52 am

   Moeilijk inschatten. Hij lijkt het allemaal wel best te vinden eigenlijk. Het schijnt wel dat kinderen in wasbare luiers sneller zindelijk zijn omdat ze voelen dat ze naar zijn.

 8. Hoe gebruik je wasbare luiers? | Maaike schrijft op op februari 17, 2019 om 9:19 am

  […] of een snap in one waarbij je het absorberende materiaal in het overbroekje klikt, de bestbottom en totsbots peenut zijn hier voorbeelden van. Een vierde optie zijn pocketluiers zoals de applecheeks. Er zijn echt […]

 9. […] luiers zijn zogenaamde snap in one luiers, net als de eerder gereviewde totsbots peenut. Toch verschilt de werking wel enigszins. BestBottom luiers hebben aan de voor- en achterkant een […]

 10. […] in huis heb gehad was de snap in one. Dit is een zelfde systeem als bijvoorbeeld de BestBottom of peenut luier. Bij deze luier heb je een overbroekje waar je losse inleggers in klikt en deze kan je […]

Laat een reactie achter