De laatste paar weken staat ons leven behoorlijk op zijn kop. Sinds de zomervakantie afgelopen is zijn we beiden met een nieuwe baan begonnen. Dat is best wennen, zowel aan ons werk als de ritmes die ineens anders zijn. Daarbij komt dat Cas weer naar school gaat en daar behoorlijk moe is. Oftewel het is zoeken, maar ook het eten en het ritme wat we daar mee hadden is ineens verdwenen. En dan komt de vraag, wat doen we met het eten toch elke keer.

Vast ritme

We hadden tot voor kort een vrij vast ritme. M’s werk begon vroeg en was dus ook vroeg klaar. In de ochtend ontbijten we meestal met havermoutpap en ik soms yoghurt met fruit, maar doe ik sowieso alles alleen. Zowel op mijn vrije dagen als mijn werkdagen was hij simpelweg de deur al uit. Lunch was en is voor Cas op school en Ruub en ik lunchen thuis of op het kinderdagverblijf of mijn werk.

M was meestal rond half 5 thuis en hij kookt dan ook. Hij is jarenlang kok geweest inclusief de opleiding dus het is een klusje wat hij graag deed. Op mijn werkdagen bereidde hij het eten meestal ook al voor en haalde dan de kinderen. Daarna nog lekker even spelen, in bad en naar bed.

In het weekend was de basis van de ritme hetzelfde, maar dan eten we wel iets vaker bij anderen of buiten de deur, zeker voor lunch.

Wat doen we met het eten?

Maar de afgelopen weken was het chaos. Sowieso is M’s nieuwe werk qua werktijden veel onregelmatiger en dan ontbijt hij ineens thuis of werkt überhaupt ineens een dag thuis. Daar staat ook tegenover dat hij ‘s avonds vaker later thuis is. Oftewel ons oude ritme werkt niet meer. Op mijn werkdagen sta ik er ook ineens regelmatig alleen voor tijdens de avondspits of is hij er net wel, maar zonder tijd voor voorbereidingen.

We hebben in de afgelopen weken hierdoor al een aantal keer gehad dat ons geplande avondeten niet werkte. Of doordat de bereiding teveel tijd kostte of omdat we simpelweg waren vergeten iets uit de diepvries te halen. Chaos dus waar we zelf gek van werden.

Wat hebben we bedacht om het rustiger te krijgen

In de ochtend veranderen we niet zo veel. M is thuis of niet en dat lukt wel. We eten hetzelfde als altijd en dat komt wel goed. Voor de lunch geldt hetzelfde.

Maar voor het avondeten proberen we nu de volgende dingen uit.

 • Maaltijdplanning. Dat deden we al enigszins, maar nu nog wat strakker.
 • Op dagen met weinig tijd iets makkelijks eten.
 • Proberen eten voor te bereiden. Het scheelt zo veel als je alleen maar pasta hoeft te koken en de saus op moet warmen bijvoorbeeld.
 • Boodschappen bestellen dan wel eens per week uitgebreid doen.We vergaten regelmatig dingen, maar sinds we in een boodschappenapp al onze dingen bijhouden en dan met een klik laten thuis bezorgen hebben we meestal alles in huis en gaat er stukken minder mis.
 • De lat niet te hoog leggen, een keertje iets te eten bestellen mag best.

Foodsurfer

En dat laatste punt kwam ik iets leuks voor tegen, namelijk foodsurfer. Foodsurfer is een nieuw platform waar je zowel restaurants kan reserveren als eten kan laten thuis bezorgen. Dat laatste is natuurlijk ongelooflijk makkelijk, zodat als onze avondspits een keertje mis loopt we tenminste iets lekkers te eten krijgen.

Wat ik wel erg prettig vind is de manier van zoeken bij foodsurfer. Het is gebruiksvriendelijk doordat je lekker snel kan selecteren op keukens, prijsklasse en nog veel meer. De complete lijst met restaurants wordt ook steeds groter, dus ik zie steeds meer lekkers. Ook kost het voor restauranthouders niet zo veel waardoor je niet een behoorlijke prijsverhoging hebt. Wat ik ook wel erg fijn vind is dat je op foodsurfer direct een menukaart ziet waardoor je niet eerst hoeft door te klikken. Ook in het weekend is dit trouwens erg leuk met de kinderen, ook voor lunch of ontbijt kan je hier zoeken.

Oftewel, dit is een goede escape voor dat moment dat ondanks onze planning het avondeten mis loopt en we iets willen bestellen of uit eten willen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met foodsurfer. 

 

2 reacties

 1. Nicole Orriëns op oktober 5, 2018 om 11:48 am

  Dat foodsurfer klinkt handig zeg. Helaas bezorgt dat soort dingen vaak niet op het platteland tot mijn spijt.

  • Maaike op oktober 6, 2018 om 7:55 am

   Zonde is dat echt!

Laat een reactie achter