We zijn verhuisd! Dinsdag eigenlijk al, maar met alle drukte nog niet eerder de tijd gehad om een blog hierover te schrijven. Maar nu wel! We hadden ons huis natuurlijk snel verkocht en iets nieuws gekocht, maar nu het verhuizen. Lees je mee hoe de afgelopen weken er hier uit zagen?

Klussen

Op dinsdag 2 januari kregen we aan het eind van de ochtend de sleutel van ons nieuwe huis. We hebben die dag de kindjes het huis laten zien en er met hen gepicknickt in de woonkamer. Daarna ben ik naar huis gegaan met hen en is M met zijn moeder een start gaan maken met alle dingen die we niet mooi vonden van de muren te halen en te zorgen dat er geschilderd kon gaan worden. In de 2 weken die volgden hebben een aantal hele lieve mensen ons geholpen met behangen, schilderen, een kast maken, schoonmaken, oppassen en simpelweg zorgen dat we hier konden gaan wonen. Voor de meelezers onder hen, nogmaals bedankt! Ik ben deels aan het klussen geweest, maar ook veel thuis met de kinderen geweest. Ik ben niet de handigste klusser dus dan is de potentiële oppas soms handiger om als klusser in te zetten. Daarnaast is dat voor Cas en Ruub ook fijn, zo veel mogelijk normaal.

Om je een beeld te geven van de klusweken hier een aantal foto’s.

[easy-image-collage id=3567]

Inpakken

Op zaterdag de dertiende waren we klaar met alles in het nieuwe huis wat er moest gebeuren om er te gaan wonen. Alles is geschilderd, behangen en overal hangt een lamp, soms een tijdelijke, omdat we de lamp nog moesten verhuizen of nog niet zo goed wisten hoe we de kamer in wilden delen, maar overal was licht.

In ons oude huis hebben we zondag zo veel mogelijk opgeruimd en nog wat dingen weggegooid, want we hoefden niet zelf in te pakken. We hadden besloten dat we verhuizers in gingen huren voor de daadwerkelijke verhuizing en toen bleek wat laten inpakken extra kostte ook dat maar. We wilden onszelf zo veel mogelijk stress besparen, want met alle drukte en onrust en kleine kinderen was verhuizen al ingewikkeld genoeg.

Dus maandagochtend stonden er twee mannen voor onze deur die letterlijk alles in dozen hebben gestopt, behalve hetgeen wat we aangaven echt nog nodig te hebben. Ook een oude krant werd ingepakt. Ze kijken echt niet wat het is. Maar, het gaat wel lekker snel, om half 2 was alles ingepakt!

[easy-image-collage id=3570]

En toen gingen we echt

De volgende dag gingen we echt verhuizen. ‘s Ochtends nog even rustig ontbijten met de kinderen en tegen 9 kwamen er 5 mannen ons huis binnen wandelen. Cas was flink onder de indruk en ook Ruub werd wat onrustig. We hebben samen even naar de vrachtwagen gekeken. Daarna ben ik met hen en de kat in de auto gestapt, blijven kijken was te ingewikkeld nu. We zijn met z’n drieën Elmo gaan verhuizen die ik voor de dag van de verhuizing in de badkamer heb opgesloten. Daarna ben ik naar een vriendin hier in de buurt gereden en hebben we daar een rustige dag gehad. Gewoon even rustig uit de situatie op een vertrouwde plek voor de kindjes.

Om een uur of 3 hoorde ik dat de verhuizers weg waren en dat M ging proberen het huis zo bewoonbaar mogelijk te krijgen. Oftewel, zorgen dat we allemaal konden slapen, aan tafel konden eten en de kindjes konden spelen. Dat lukte gelukkig vrij aardig.

[easy-image-collage id=3572]

We zijn verhuisd!

En, toen waren we verhuisd. De kinderkamers zijn vrij van dozen, wel moet er nog van alles opgehangen worden. Onze slaapkamer staan ook nog maar 2 dozen, maar verder hetzelfde. In de keuken en woonkamer nog een doos of 15 te gaan, maar we ontdekten dat we daarvoor de kast onder de trap in moeten richten met planken. Nu past er bijna niets in. De zolder en de schuur negeren we nog even qua dozen en uitpakken. Eerst de rest doosvrij maken. We zijn beiden hartstikke moe dus hopelijk komen we ondertussen wel een klein beetje bij.

Vandaag is de overdracht van ons oude huis, dus nu is het echt klaar. We zijn verhuisd!

11 reacties

 1. MamaMinke op januari 22, 2018 om 6:37 am

  Jeej wat goed! Wat hebben jullie dat snel gedaan. Nu gewoon lekker rustig stap voor stap de dozen opruimen . Komt vanzelf goed. Het belangrijkste heb je en daar gaat het om. Succes nog even.

 2. Jamey op januari 24, 2018 om 8:12 am

  Wat snel zeg! Van harte met jullie nieuwe paleisje!

 3. Nicole op januari 24, 2018 om 7:21 pm

  WAt handig zeg dat ze de verhuizers voor je inpakken! Dat maakt het allemaal wat makkelijker..

 4. Judith op januari 25, 2018 om 11:34 pm

  wij zijn ook net verhuisd, en wat je zegt, we laten de schuur nog maar even voor wat het is met al die dozen haha

  • Maaike op januari 26, 2018 om 6:00 am

   Erg hè al die dozen…

 5. Maaike op februari 2, 2018 om 10:51 pm

  Oh wat fijn! Veel woonplezier toegewenst in jullie nieuwe huis!

 6. […] Twee jaar geleden hadden we in onze oude woonplaats al een basisschool uitgezocht, maar door onze verhuizing moesten we dat nog een keer doen. Niet handig, maar omdat we nu beter wisten wat we wilden waren we […]

 7. […] Lees ook: we zijn verhuisd! […]

 8. Hiep Hiep hoera: terugblik | Maaike schrijft op op januari 14, 2019 om 6:05 am

  […] heb ik mijn verjaardag niet gevierd. Dit met een hele goede reden. Twee dagen na mijn verjaardag verhuisden we namelijk naar het huis waar we nu wonen. We waren dus druk met klussen en inpakken. Die […]

 9. […] en ik een nachtje oppas en wat budget om iets leuks te doen cadeau van mijn schoonmoeder. Door onze verhuizing en starten met werk kwam het er niet eerder van, maar afgelopen weekend zijn we wel weg geweest. […]

Laat een reactie achter