Over een paar weken gaan wij op vakantie. Mijn kinderen hebben soms een andere wensen qua vakantie dan ik. Mijn leven en vakantie aanpassen aan mijn kinderen is natuurlijk prima, maar ook ik wil graag zelf vakantie en dingen doen waar ik blij van wordt. Maar ook mijn kinderen hebben hele duidelijke wensen in wat ze willen en vooral ook wat ze niet willen. Wat is nou leuk op de camping om te doen met kinderen?

Lees ook: Mijn favoriete kleine campings in Frankrijk!

Wat gaan we niet doen op vakantie?

Er zijn genoeg dingen die ik graag zou willen doen op vakantie die ik absoluut niet ga doen. Dingen die ik wel erg leuk zou vinden, maar niet met mijn kinderen erbij. Dan ga ik wel een weekendje weg zonder kinderen.

 • Ik ga niet uitgebreid uit eten.
  Ik doe dat ontzettend graag, 4 of 5 gangen, voor mij echt genieten, maar niet met 2 kinderen van 5 en 2. We doen hen geen plezier met uren tafelen, met onbekende dingen eten en daardoor onszelf ook niet. We eten wel wat in een gezellig eetcafe ofzo.
 • Een dag door een mooie stad slenteren .
  Heerlijk steden verkennen en nieuwe plekjes. Hartstikke leuk om ook even met kinderen te doen, maar zij hebben geen zin om dat een hele dag te doen en dan ben je alleen maar aan het sleuren met ze en gaat de lol er af.
 • Een dag alleen maar een boek lezen en verder weinig.
  Natuurlijk ga ik ook boeken lezen, maar een hele dag is gewoon niet realistisch. Gewoon soms.
 • Uitslapen zal ik ook weinig doen vrees ik.
  In een tent is uitslapen met 2 kinderen die op tijd wakker zijn best een uitdaging.
 • Bloggen en schrijven
  Misschien wel wat, maar vakantie wordt offline en geen laptop mee. Lekker rust.
safaritent op camping Dun-le-Palestel

Maar wat is wel leuk op de camping met kinderen?

Natuurlijk kan er ontzettend veel wel op vakantie. Er zijn meer dan genoeg activiteiten voor zowel ons als de kinderen erg leuk op de camping. Daar gaan we er genoeg van doen en zorgen voor een heerlijke vakantie.

 • Zwemmen
  Mijn kinderen zijn gek op zwemmen. We hebben natuurlijk ook een camping uitgezocht met een zwembad. Om het zwemmen wat meer ontspannen te maken voor ons ga ik nog een nieuw paar zwemsokken kopen. We hebben ze nog voor Ruub (waren ooit van Cas), maar ook voor Cas is het wel meer ontspannen als hij minder snel uitglijdt.
 • Barbecuen bij de tent
  Ik twijfel nog of we onze opvouwbare barbecue mee gaan nemen of gokken met op de camping lenen, maar we gaan zeker samen barbecuen. Worstjes enzo voor de kinderen en wij lekker samen een mooi stukje vlees, lekkere gegrilde groente en dergelijke.
 • Met een treintje de berg op
  Ik ontdekte dat in de buurt van de camping een treintje de Puy de Dome op gaat. Dat lijkt me erg leuk met 2 jongetjes die gek zijn op treinen. En dat terwijl wij wel de mooie omgeving kunnen bekijken.
 • Naast de speeltuin een boek lezen
  Misschien niet de meest ingewikkelde boeken, maar iets niet al te ingewikkelds of een chicklit lezen moet dan zeker kunnen terwijl de kinderen spelen.
 • Bordspellen spelen
  Zowel ’s avonds zonder kinderen zullen we dat wel doen als gezellig samen. Ik denk dat er zeker kwartet mee gaat en carcasonne junior. Voor onszelf wil ik agricola en ticket to ride mee nemen en een pak kaarten.

Naast deze dingen komen er vast nog wel uitstapjes als een dagje dierentuin of pretpark, maar dat zien we wel. Op dit moment is voor ons uitrusten en ontspannen erg belangrijk. Mijn ervaring is dat kamperen met kinderen betekent dat ze zich vaak al erg goed vermaken op de camping en dat je met een beetje rommelen, zwemmen en een klein uitstapje al heel ver bent.

Wat doe jij graag op vakantie?

Welke dingen zijn leuk om te doen op de #camping met #kinderen? Wat wat juist niet? #vakantie #kamperen #frankrijk

Laat een reactie achter